7 успешни начина, с които да разболеем детето чрез климатика

Надяваме се да не се възползвате от нито един

14 ноември 2018 г.

Снимка: Shutterstock

Забравяте за съвременните достижения на цивилизацията, използвате вентилатори и ветрила, а при думата „климатик“ ви втриса от ужас… Искате ли такъв живот? Не? Тогава се възползвайте от нашите вредни съвети!

1. Понижете температурата колкото се може повече
Отдавна не сте лекували хрема у детето? Тогава рязко сменяйте температурата – навън е +40, а у дома +18, а може и още по-прохладно. И не слушайте тези глупави хора, които казват, че разликата трябва да бъде не повече от 10 градуса и температурата трябва да се понижава постепенно – с 2 градуса на всеки половин час. Който се бои от вълци, да не ходи в гората!

2. Струята – право в детето
Да настроите въздушния поток към тавана или да държите детето встрани от него? Ами, ами! Вашата цел е да охладите детето, така че това и правите – а струята е право в него. Така го и калявате.

3. Варирайте с температурата
Постоянната температура е монотонна и безинтересна. Много по-весело е, ако отначало изобщо не пускате климатика, изчакате да се изпотите добре, а после добре да се охладите. Желателно е и в същата влажна дреха. Ефектът ще продължи седмица-две.

4. Чистотата не е важна
Купили сте климатик, сложили сте го на стената и сте забравили за него: този подход е съвсем верен, ако обичате да боледувате. Вътре в агрегата живеят множество бактерии, които с радост се размножават из жилището или автомобила ви. Живейте дружно с тях и в никакъв случай не се опитвайте да почистите климатика и да сменяте филтрите – това е работа на педантите.

5. Няма нужда от свеж въздух
Прозорците са затворени, стаята е охладена – всичко е наред. И не е проблем, че в кръг се върти един и същ въздух, важното е, че е прохладно и приятно! Не проветрявайте жилището и не отваряйте прозорците на автомобила – няма смисъл да си давате зор.

6. Влажността не е важна
Този, който говори за влажността в помещението и твърди, че трябва да бъде между 40 и 60% просто преиграва. И какво като от климатика въздухът ще стане сух? Да не би да го чувствате това? И какво като на детето ще му пресъхне лигавицата. Ще му потече малко носа и всичко е наред. А овлажнителите за въздух са безсмислица.

7. Каляването не е за вас
Да закалявате, да обтривате с вода, да разрешавате вкъщи да се тича бос и да не сте съвсем облечени – всички тези правила, които, според много умници, помагат да реагираме по-лесно на климатизацията, не са за вас. Не трябва да се смесва едното с другото – в края на краищата – голите стъпала са на пода, а климатика – на стената!

8. Климатикът е измислен от страхливци
А, между другото, защо изобщо ни е нужен този климатик? Не трябва ли съвсем да го избягваме и да не пускаме детето там, където той работи? Така или иначе рано или късно то ще свикне с него. Важното е, че това няма да се случи сега, както и няма да се случат редица болести. До тогава – вентилатор, ветрило, в краен случай и вестник, вършат чудесна работа.

Текст: Юлия Евстигнеева/detstrana.ru, превод: Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа

Свободен избор

16 септември 2021 г.

Изгрев

30 август 2021 г.