5 неща, които трябва да избягвате, когато се опитвате да имате бебе

Коригирането на някои нездравословни навици е от съществено значение

Снимка: Shutterstock

Ако мечтаете да станете майка и опитвате да си направите бебе, то имайте предвид, че е добре да се откажете навреме от някои нездравословни навици, които биха попречили на развитието на плода.

Те не са чак толкова невъзможни за отказване, така че не търсете оправдания за тях.

Пушене

Освен че увеличава риска от рак на белите дробове, дебелото черво и панкреаса (и като цяло уврежда здравето), пушенето може да застраши шансовете ви за зачеване. Жените, които пушат, ускоряват процеса на стареене на яйчниковите фоликули, което от своя страна може да доведе до преждевременна менопауза и повишен риск от безплодие. Затова спрете цигарите на всяка цена.

Прекомерен кофеин

Не е нужно да премахвате изцяло сутрешното си кафе, но помислете за намаляване на броя чаши, които консумирате през деня. Според проучванията на учените, безопасното количество за бебето е две чаши дневно, така че се придържайте към това, ако опитвате или вече сте бременна.

Прекалено много алкохол

Изследванията показват, че консумацията на повече от две напитки на ден може да намали нивата на плодовитост и да увеличи времето, необходимо за зачеването. Така че, когато се опитвате да имате бебе, вдигайте наздравици само от време на време.

Заседнал начин на живот

СЗО препоръчва 150 минути умерени упражнения седмично за цялостно здраве и благополучие. Ако не постигате целта си, увеличете рутината. В същото време избягвайте екстремния спорт, ако правите опити за забременяване.

Вредна храна

Няма гаранция, че определени храни, диети или добавки ще ви направят по-плодовити. Но има доказателства, че безплодието при жените и нередовният цикъл, могат да се дължат на нездравословно хранене, при което се набляга повече на захар и преработени храни, за сметка на плодове, зеленчуци, здравословни мазнини и растителни протеини.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа

Свободен избор

16 септември 2021 г.

Изгрев

30 август 2021 г.