Ето как разходките край морето помагат по време на бременност

Ходенето боси по мокрия пясък е изключително полезно за тялото

Снимка: Shutterstock

Разходките по мокрия пясък, където вълните срещат плажа, е една от най-полезните двигателни активности през лятото, ако сте бременна и сте на море. И е отлична алтернатива на бягането в парка или плуването, тъй като ви позволява да изгорите до 200 калории за 20 минути по един изключително приятен начин.

Ето и другите ползи, които носи тази разходка.

- На първо място, укрепва мускулите на краката, като извършва своеобразен масаж на стъпалата, който стимулира венозното връщане, незабавно създава усещане за леки крака; освен това стяга и изтънява прасеца, като в същото време тонизира седалището и квадрицепсите.

- Ако се практикува последователно и редовно, това трайно активира кръвообращението в краката и също така насища белите дробове с полезните соли и йодни изпарения на морския въздух.

- За да носи ползи, плажното ходене трябва да се практикува редовно и поне по 20 минути през ден, като се редуват разходки край морето с разходки във водата на дълбочина под коленете.

- Водата в морето облекчава теглото по време на бременността и създава усещане за лекота, макар и за кратко, което обаче мигновено заличава умората.

- За бременни най-полезното време за плажни разходки е рано сутрин или преди залез слънце, когато няма риск от слънчево изгаряне или претопляне.

По материали от Bambinopoli

Коментари
Последни видеа