Как да се справите с киселините през бременността

Ето няколко наистина полезни съвета, които ще ви помогнат да разрешите този проблем

Снимка: Shutterstock

Именно киселините тровят радостните моменти от бременността практически на половината жени. По време на първия триместър те са по-рядко срещани, но започват да надават глас в останалите два.

При някои жени се появяват само за няколко минути на ден, а при други могат да продължат по 24 часа и да ги тормозят ужасяващо.

Лекарите твърдят, че е възможно да се преборите с тях

За целта трябва да си хапвате на често, но по малко. Храната трябва да се дъвче бавно и щателно. Да не се пие кафе или газирани напитки.

Прекалено солени или мазни храни също следва да се изключат или да се приемат в минимални количества. Това, което не се забранява в този хранителен режим, е приемът на плодове и зеленчуци.

Ако всичко това не помага на киселините ви да изчезнат, е добре да обърнете внимание и на дрехите си. Ясно е, че бременните жени е обличат прекалено стягащи или прилепнали дрехи или поне – не повечето. Ако носите колан, който поддържа корема ви, той също може да е причина за притискането на стомаха и появата на киселини.

Ето и още няколко начина, с които може да се справите с проблема

- Изпийте малко количество вода със стайна температура;

- Бавно дъвчете и изяжте няколко зърна от сух, зелен грах;

- Изяжте един настърган морков;

- Изяжте малко восъчна пита;

- Изпийте леко подсолена минерална вода – малко количество;

- Сварете лайка, жълт кантарион и живовляк в съотношение една супена лъжица от сместа на чаша вода. Нека отварата да преседи половин час, след което е годна за консумация. Трябва да се приема по една супена лъжица три пъти на ден преди хранене.

По материали от Rambler

Коментари
Последни видеа