3 продукта, които не засищат

Колкото и да са полезни, от тях огладняваме още повече

Снимка: Shutterstock

Не е хубаво да консумирате тези продукти, особено, когато сте изгладнели – след това усещането за ситост изчезва много бързо и това ни кара да приемаме допълнителна порция калории.

Прясно изцедени сокове
Американският диетолог Джанел Фанк твърди, че пиенето на прясно изцедени сокове не е сред най-полезните хранителни навици на света. В тях има твърде малко фибри, но много натурални захари и пиенето им на практика веднага вдига нивото на глюкозата в кръвта. В отговор на това организмът отделя инсулин, който понижава неестествено високото ниво на захарта. В резултат човек чувства умора и остър глад.

Обезмаслени млечни продукти
Диетологът Лиза Хаим заявява, че киселото мляко и сирена, лишени от мазнини, съдържат добавки, подобряващи вкуса. Нерядко те са пълни със заместители на захарта, които негативно влияят на метаболитните процеси в организма. Освен това млякото и производните им не изискват кой знае какво дъвчене, а без това действие организмът много по-слабо усеща засищане.

Яйчен белтък
Мнозина привърженици на здравословното хранене при хапването на яйца избягват да ядат жълтъците. Диетологът Кейлин Сен-Джон отбелязва, че омлетите, приготвени само от яйчни белтъци не осигуряват продължително засищане. По думите на експерта, въпреки че яйчния белтък е прекрасен продукт, основния запас важни за усещането за ситост минерали, полезни мазнини и витамини са концентрирани именно в жълтъка.

Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа