И най-неподходящите – изброяваме ги съвестно
Снимка: Shutterstock
Често бъркаме не само с прекалената консумация на алкохол, но и с това, което хапваме към него. Диетолозите съветват да се придържаме към определени правила, като, смятаме, най-важното от тях е да хапваме леко, ако пием твърд алкохол.
Кои са най-подходящите храни в зависимост от увеселителната напитка – изброяваме сега:
Какво не върви с алкохол:
Коняк и шоколад. Подобно съчетание, поради действието на какаото, блокира каналите на панкреаса и може да провокира неприятно възпаление на въпросния орган през следващия ден.
Каквито и да е спиртни напитки и захарни изделия. По този начин ще усетите въздействието на алкохола пъти по-силно, тъй като организмът първо преработва глюкозата. И така спиртът ще има възможност да окаже действието си съвсем необезпокоявано.
Силен алкохол и плодове – особено пъпеши. Опиянението при тази комбинация настъпва също толкова бързо, в добавка в храносмилателния тракт ще настъпи ферментация.
Силен алкохол, особено водка, и домати. Съвместната им употреба силно дразни стомашната лигавица.
Силен алкохол и люти храни. Действително може да получите възпаление на стомашната лигавица, ако прекалите и с двете едновременно.
Силен алкохол и кисели краставички. Оказват се твърде тежък товар за бъбреците.
Ето какво е по-добре да хапвате, пиейки:
Солени зеленчуци, извън изброените – комбинират се чудесно със силен алкохол.
Кисело зеле – в него се съдържа много витамин С, който помага на организма да се справи с обработката и извеждането на алкохола от тялото.
Варени картофи – действат като абсорбант.
Варено немазно месо и морски продукти – диетолозите твърдят, че винаги са добро мезе.
Весело посрещане на 2019 и не забравяйте – консумирайте всичко с удоволствие, мярка и малко повече информация.
Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова
Калцият може да бъде въведен в тялото не само с млечни, а и с растителни продукти.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари