Фитнес съвети от Пинк

Всеки ден - различни комбинации от тренировки, а в неделя - семейни занимания

22 февруари 2019 г.

Снимка: Guliver/ Getty Images

Поп-рок-звездата P!nk, която 20 пъти е номинирана за „Грами“ и я е получавала три пъти, последният път – тази година (нищо че е от станиол, но пък най-ценната, защото е от нейните деца), е поразителна жена.

39-годишната Алиша Бет Мур с артистично име Пинк събира очите на почитателите си с изумителни акробатични номера по време на своите изпълнения. Тя успява да намира баланс между подготовката за чести турнета, а също и да се грижи за своите две деца – 8-годишната Уилоу и 2-годишния Джеймисън. Не ѝ е лесно, но певицата и композитор и майка има някои трикове, които ѝ помагат да се справи с напрежението.

Започва деня с кафе

Това не е кой знае колко изненадваща тайна, защото много хора сутрин се събуждат с кафе, но Пинк също така не пропуска закуската. Тя е почитателка на питателните плодово-зеленчукови коктейли и всеки ден си почва смути, за да ускори метаболизма и да добие енергия.

Снимка: Guliver/ Getty Images

Нейният треньор Грегъри Жужон-Рош препоръчва силно коктейл от кокосова вода, авокадо, боровинки и ленено масло. Пинк никога не се отказва и от френските тостове, които ѝ приготвя мъжът ѝ Кари Харт.

Набляга на зеленчуците

От време на време Пинк и семейството ѝ споделят снимки на зеленчуци, които са си отгледали сами в своята градина. Краставици, салати, чушки и други продукти, които не са прекалено претенциозни, но са много полезни за храносмилането.

„Старая се да се храня със здравословни продукти в повечето време. Когато не съм на турне, си приготвям вегетариански храни, макар че понякога ям пиле и риба“, казва Пинк.

Тъй като по време на турне се губи бързо енергия, тя си позволява в тези периоди да хапва повече, отколкото е обичайното. Не избягва висококалоричната храна, но уточнява, че я консумира само, когато действително натоварването е голямо. „Ям много на турне, защото тренирам по четири часа и половина на ден, после два часа шоу, плюс йога, кардио и проверка на съоръженията, необходими за полета ми над сцената.

Следва „бодипозитивно“ движение

В пост в Instagram тя разкрива своето тегло след раждането, но подчертава, че се чувства добре. „Знам, че не постигам целта си след раждането на второто ми дете, но, по дяволите, не се чувствам дебела.

Пинк опитва да влезе във форма, но също така се опитва и да прекарва повече време с децата си. Тя се съсредоточава на това да бъде „добра към своето тяло“.  

Комбинира различни видове тренировки

Гребане, бокс, танци, йога, пилатес, силово ходене, тичане и каране на велосипед - Пинк комбинира всички тези спортове, а личният ѝ треньор казва, че правят отделни акценти на различните групи мускули, предимно на тези, които са особено важни след раждането. Тренировките се повтарят 5-6 пъти седмично по 90 минути.

Снимка: Guliver/ Getty Images

Нейното стандартно спортно занимание в понеделник изглежда примерно така: 1 час кардио, съчетаващо тренировки на преса и бягаща пътечка и 30 минути упражнения за гърди и рамене.

Във вторник тя се фокусира над работа за крака: 30 минути тичане в леко темпо, 30 минути упражнения за крака, 30 минут тренировки по бойни изкуства. Интересното е, че Пинк не брои количеството повторения, всеки ден се насочва към конкретни тренировки според личното си усещане. Според нея не е важно колко килограма можеш да свалиш, важно е как чувстваш мускулите си.

Сряда обикновено е посветена на разтягания, подобряващи кръвообращението: 30 минути кардио, 30 минути тежка атлетика, 30 минути йога или разтягане.

В четвъртък, петък и събота Пинк повтаря схемата, сменяйки само упражненията, но не и групите мускули, над които иска да работи. Ако тя не е на турне, неделята за нея е ден, в който може да си почине и да се посвети изцяло на семейството си. Което също може да се причисли към тренировките.

heroine.ru

Коментари
Последни видеа

Разговор

19 октомври 2019 г.