Мазната храна възстановява по-бързо след COVID-19

Увеличете полезните мазнини в менюто

16 ноември 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Стотици хиляди хора всеки ден се заразяват с коронавируса и почти толкова оздравяват. За да се ускори процесът на възстановяване, е важно да обърнем внимание на храненето, съветва  кандидатът на медицинските науки Елена Яворов.
Менюто на преболедувалите трябва да включва повече полезни мазнини както от животински, так и от растителен произход. Например – авокадо. 
Полезни са още олиото, зехтинът, лененото олио и кравето масло. 
По време на боледуване и във възстановителния период е по-разумно

да се откажем от сладкото

и захарните изделия, които отслабват имунитета и бавят оздравяването.
По време на пандемия, когато им риск от заразяване с COVID-19, е добре да се ядат повече белтъчини: пилешко, риба, скариди, както и пресни зеленчукови и плодови салати.
Без значение от сезона, на трапезата е добре да има повече зелени храни.
Ако човек има апетит, това е доказателство, че се възстановява от заразата, обяснява специалистът.

Коментари
Последни видеа