Когато жената се оплаква от секса

6 претенции към партньора. Как да ги задоволим

19 Март 2024 г.
Когато жената се оплаква от секса

Мъж и жена в леглото. Снимка: Getty

Сексът куца. Претенциите на жената са много, но често остават несподелени с когото трябва, но широко обсъждани с приятелки.
Ето какви са най-честите оплаквания за проблеми в леглото, които отправят много жени.
В секса обаче винаги има двама играчи в секса, повечето от тези искания могат да бъдат обърнати в обратна посока – към жената.
Мъжете също имат оплаквания, макар и да не признават проблемите си. Опитите да се търси „виновен“ в дадена ситуация също са общи.

Мъж и жена в леглото. Снимка: Getty

„Обичам ролеви игри, но съпругът ми е много консервативен“

Способността за превръщане на секса в игра в голяма степен свързана с игровия опит, придобит в ранна детска възраст.
За всеки е различно, затова партньорите може да имат различно отношение към „ролите“ в леглото. И ако партньорът е имал травматично преживяване (включително игра), за него е по-трудно да се освободи, да бъде спонтанен и да се съгласи на експерименти.
Има и друго възможно обяснение за отказа. Игровото поведение в секса винаги е свързано с големи рискове: какво ще си помисли партньорът ми за мен, как ще реагира на предложението ми?
За да могат съпрузите да опитат нови видове секс, между тях трябва да има безопасен емоционален контакт. Само тогава те ще могат открито да обсъдят своите предпочитания. И ако един от партньорите се страхува да не бъде на ниво в секса, защото в обикновения живот също „прави всичко погрешно“, желанието за експерименти едва ли ще се появи.

„Не съм готова да участвам в неговите фантазии"

Всеки от нас има предпочитания и нужди, включително и в секса. И за партньорите те може да не съвпадат.
Това се случва често и е напълно естествено.
Дори съпрузите да живеят в пълна хармония и отстрани да изглежда, че имат общи интереси и желания.
Всеки от нас също има свои собствени начини за задоволяване на сексуалното си желание. И важният въпрос тук е не е, че вие ​​лично сте отвратени от варианта, предложен от партньора ви, а защо не искате да зарадвате любимия човек.
Може да има няколко причини за отказ. Една от тях е борбата за власт.
В много семейства съпрузите се борят за водещо място, в това число и в леглото.
За да разберете кой е главният във вашето семейство, спомнете си кой от вас най-често (като процент) взема окончателното решение дали днес ще има секс или не.
Отказвайки да угодите на партньора си, може да го наказвате, несъзнателно или не. Защото в обикновения живот той не проявява достатъчно внимание към вас, не отговаря на вашите очаквания, не изпълнява това, което е обещал.

Мъж държи ръката на жена по вревме на секс. Снимка: Getty

„Той прави всичко твърде бързо"

Бързият секс без любовна игра дава интензивни емоции. Някои хора се нуждаят от тях, за да постигнат оргазъм. За някои това е бърз начин за облекчаване на стреса, например след тежък ден. Ако мъжът открито признае, че има нужда от този вид секс и подчертава по всякакъв начин, че иска да го прави така с вас, че сте важна за него, че ви обича, става по-лесно да го приемете, макар и наполовина.
Ако една двойка има отношения на доверие, възниква мисълта: „Това е неговият начин да получи удоволствие, така че защо да не му помогна?“
И това се отнася за всякакви други фантазии, които вашият партньор споделя с вас.
Но може да е и различно. Много жени в тази ситуация се чувстват излишни и обидени. Често си мислят: „С мен ли е в този момент? Или за него няма значение чие тяло е в леглото? „
Струва си обаче да погледнем по-дълбоко. Запитайте се какво ви пречи да сте в контакт с партньора си в тези моменти? В края на краищата, затова не се забавлявате.
Някои жени в този момент се примиряват и стигат до погрешното заключение, че брачният секс е „такъв“. Други започват да се борят за удоволствието си – критикуват и изискват. Войната също повишава степента на либидото и създава дистанция, която помага на желанието да расте. Така че помирителният секс след голяма кавга е норма. При условие, че след това не се чувствате зле.
Но ако това е единственият начин да правите секс с партньора си, то това е тревожен знак и причина да се замислите.
Ако искате нещо друго, трябва да можете да го организирате за себе си. Ако не можете, се запитайте защо. Може би сте имали лош опит. Например, бившият ви си е тръгнал, заради подобни претенции от ваша страна и сега се страхувате, че сценарият ще се повтори, ако започнете да искате нещо за себе си.

"Липсва ми секс"

Има мъже със слабо либидо, за които е достатъчно да прегърнат половинката си и да заспят спокойно. Или може би вашият партньор преминава през стресиращ период в момента и той изразходва сексуалната си енергия в работа или творчество. Първо, струва си да разберете дали това спокойствие е временно или съпругът ви винаги е бил такъв? В първия случай, ако има емоционален контакт, естествената реакция би била да се изчака.

Във втория си струва да помислите за факта, че сте знаели това много добре преди и все пак сте го избрали. Но това не е причина да се примирявате с обстоятелствата. Важно е да признаете, че сексът е важен за вас и тогава може да има опции.
Някои хора се чувстват комфортно с външни връзки и тайно приемат този начин за решаване на проблема. Но ако успеете да разберете, че съпругът ви никога няма да прости предателството, това ще бъде голям риск. Тогава можете откровено да признаете: „Имам нужда от повече секс, иначе се чувствам нещастна. Не съм готова да те загубя, но също така не мога да се откажа от нуждите си. На какво си готов в този случай? Нека се опитаме да измислим нещо заедно." И вижте какво предлага вашият съпруг.

"Той прави всичко погрешно"

Подобно оплакване не е основателно, защото предполага, че вие ​​самата не знаете какво искате. Може би имате малко сексуален опит, не сте запознати със собственото си тяло или това се дължи на някаква психологическа травма. В този случай е най-добре да се консултирате с психолог.
Ако очаквате вашият съпруг да разбере всичко сам, нищо добро няма да излезе от това. Да намериш брод през река в пълен мрак е трудно и неблагодарно начинание. Съпругът прави грешка след грешка. Вашето възмущение се натрупва, безсилието поражда гняв и упреци, понякога взаимни.
И желанието да търси решение – секва. Наистина, защо да опитва, ако не ви харесва всичко, което прави. Той приема задачата като напълно невъзможна и се отказва.
Ако ясно знаете какво искате, но не казвате на партньора си за това, въпросът е защо мълчите? Ако между вас няма отношения на доверие, възникват страхове: какво ще стане, ако той ме разбере погрешно, игнорира ме или ме отхвърли?

Възможно е съпругът ви също да откаже или да не иска да опита. Тогава си струва да помислите как можете да установите емоционален контакт и да станете по-близки. И, разбира се, трябва да се въздържате от критика, така че той да не загуби стимул да експериментира.

„Не стигам до оргазъм със съпруга си“

Оргазмът е чисто физиологично явление. Почти всяка жена може да достигне върха сама, следователно, тя може да научи на това и мъжа си. Освен това всички знаят как да фантазират и това помага много.
Ако има доверие между двамата, тогава партньорът ще отговори на всяка молба по следния начин: „За мен е важно да си щастлива. Аз ще го направя за теб. Особено защото съм уверен, че моите нужди също ще бъдат чути.“
Сексът обаче винаги включва друг механизъм, който може да блокира удоволствието. Ако атмосферата е неподходяща (стените са твърде тънки, светлината е твърде ярка и т.н.) или партньорът е направил или казал нещо груби, оргазъм няма да настъпи. Това също трябва да се вземе предвид.

Но ако не можете да кажете на партньора си как да действа, въпросът отново е: защо?

Много жени, предпочитайки да запазят тайните си, започват да симулират оргазъм. Но рано или късно обаче стигат да въпроса: защо правя такива жертви и се отказвам от собственото си удоволствие?
По-добре е да не допускате ситуацията да стигне дотук.

По материали на Parents, Мона Василева

 

Мнение на специалиста

6 навика в секса на щастливите двойки

Здраве

3 нелепи мита за секса, в които трябва да спрете да вярвате

Здраве

Партньорът не е виновен: 5 причини, които пречат на жената да се наслади на секса

Здраве

4 съвета за секса след раждане

Още от Здраве на семейството

Майка се чуди дали да имунизира бебето си. Илюстрация: Getty

МЗ реши: Бебета да бъдат имунизирани по-рано срещу коклюш

Майка носи бебе в слинг. Снимка: Getty

 

Как да изградим връзка с бебето от първия ден

Загубата на смисъл е един от основните показатели за прегаряне.

Снимка: Shutterstock

Емоционално прегаряне – всичко, което трябва да знаете

Деца духат цъфнали глухарчета. Снимка: Getty

Д-р Мариян Иванов: Започнете профилактика месец преди цъфтежа на растенията

Когато ни стане горещо, сензорите в тялото информират мозъка.

Снимка: Shutterstock

Какво се случва в тялото, когато се потим

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Първият спектакъл в кампанията е „Островът на съкровищата“.

Снимка: The Balkan Theatre Factory

Джон Траволта и Ела Блу.

Снимка: Getty images

Крис Пайн

Снимка: Getty images

Има трикове, с които може да помогнете на детето.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Има трикове, с които може да помогнете на детето.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Как да научим децата да държат правилно молива

Това помага не само за писането, но и за добрата координация

Малко дете иглае с топка. Снимка: Guliver / Getty

Здраве

Логопед: Развивайте речта още от раждането на бебето

Кои упражнения стимулират процеса

Блейк Шелтън и Гуен Стефани. Снимка: Getty

 

Заедно

Блейк Шелтън разказа за осиновените си момчета

Двама от синовете на Гуен Стефани скоро ще са пълнолетни и ще напуснат семейното гнездо, третият - навърши 10

Майка се чуди дали да имунизира бебето си. Илюстрация: Getty

Здраве

МЗ реши: Бебета да бъдат имунизирани по-рано срещу коклюш

Заради увеличените заболявания в страната

Кортни Кардашиян, Травис Баркър и бебе Роки. Снимка: Instagram

 

Заедно

Кортни Кардашиян и Травис Баркър показаха бебе Роки

Риалити звездата разказа за промените след раждането на сина си

Отворена книга, кафе, люляк. Снимка: Getty

Важно е да се научим да общуване с бебето, още преди то да започне да говори.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Да преведем какво ни говори бебето

Ето как да разтълкувате неговия език и да отговорите по най-правилния начин

Майка носи бебе в слинг. Снимка: Getty

 

Здраве на семейството

Как да изградим връзка с бебето от първия ден

Прости жестове и ритуали засилват „спойката“