Фейсбук блокира кампания за рак на гърдата

Илюстрацията и клипът показвали голи гърди

Илюстрация: Cancerfonden

Материал от кампания в подкрепа на ранната диагностика на рака на гърдата на шведската фондация беше свален от социалната мрежа, защото показвал, макар и на рисунка, голи гърди.

Известно е, че фейсбук не обича голи гърди, в това число и тези на майки, които кърмят бебетата си. Този път постът е блокиран заради схема на гърди, която символично показва два розови кръга с точка по средата. Илюстрацията, направена с образователна цел, е публикувана от шведската фондация за борба с рака на млечната жлеза, за да се видят точно онези действия, с които всяка жена сама може да изследва гърдите си.
В отговор на това асоциацията Cancerfonden изпрати отворено писмо до фейсбук на шведски, вижте тук.

„Разбира ме, че трябва да има правила, на които съдържането на всяка публикация в платформата да отговаря. Вие обаче трябва да разберете, че една от основните ни задачи е да разпространяваме информация за рака. И след като в продължение на няколко дни не успяхме да влезем във връзка с вас, ние намерихме решение, което със сигурност ще ви допадне. Вместо кръгчета ще сложим два розови квадрата. Надяваме се така погледът ви да не бъде шокиран!"

От фейсбук се извиниха, обяснявайки, че екипите на социалната мрежа „всяка седмица преглеждат милиони снимки и илюстрации и, че се случва да допускат и грешки“.

Източник: topsante

 

Коментари
Последни видеа