5 непознати плюса на ароматерапията

Етеричните масла са приятен съюзник в напрегнатия начин на живот

17 май 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Ароматерапията разчита само на използването на натурални растителни компоненти. Малко хора знаят какъв именно е ефектът на тази разновидност на нетрадиционната медицина при различни състояния, затова предлагаме да се запознаете с някои от тях:

Намалява нивото на стреса
Етеричните масла са известни със своето релаксиращо въздействие върху организма. Те успокояват ума и намаляват стреса.

Ускорява заздравяването на рани
В ароматерапията се използват много етерични масла, които действат като стимулатори и увеличават притока на кръв и кислород до раните. Което е крайно необходимо, за да се ускори заздравителния процес.

Повишава качеството на съня
Редица изследвания доказват, че ароматерапията въздейства върху качеството на съня. С помощта й може да си възстановите нормалния график на сън и бодърстване, което е доста важно за всеки човек.

Укрепва имунната система
Използваните в ароматерапията масла имат антимикробно, противогъбично и антибактериално действие, което е само в помощ на имунната система. Тя получава подкрепа, която влиза в действие в случай, че трябва да се противопостави на различни видове патогени.

Подобрява храносмилането
Цитрусовите етерични масла ускоряват метаболизма, облекчават подуването на корема, предпазват от запек и лошо храносмилане.

Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа