Изгражда се първа денонощна детска поликлиника в София

Ще отвори врати през следващата година

11 септември 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Започва изграждането на първата общинска детска поликлиника в София. Медицинският център ще бъде денонощен, а в него ще работят лекари от различни специалности, съобщава NOVA. 
Сега, ако през нощта състоянието на детето се влоши или при инцидент родителите най-често търсят помощ в  „Пирогов”, а много често нощем се лутат между различни болници - частни, държавни и не знаят къде да заведат детето си.

Аз като баба и майка отлично знам какво означава за всеки родител, когато детето им се разболее и трябва да обикаля различни лечебни заведения, да търси различни специалисти”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

В общинска детска поликлиника ще се превърне сградата, в която до миналата година се помещаваше Националния център по наркомании. Ще бъде направена пълна реконструкция, а цената на инвестицията е около един милион лева.
Ремонтът ще започне след няколко месеца. За да е приветлива за малките пациенти, а и за персонала, фасадата на сградата ще бъде изрисувана от художници. 

Медицинският център ще разполага с дневен стационар и лаборатория, а плановете са да отвори врати през втората половина на следващата година. 

Коментари
Последни видеа