Изследват за коронавирус 12 деца от столична детска градина

Заради заразена медицинска сестра от яслена група

16 юни 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Тестват 12 деца за коронавирус от столичната детска градина „Приказна калина“.
Проби ще бъдат взети и родителите им. Причината е положителната проба на една от медицинските сестри в учебното заведение, съобще  NOVA. 
Яслената група е под 14-дневна домашна карантина, а детската градина остава отворена, но при засилени мерки за безопасност както за децата, така и за персонала.
Заразената медицинската сестра не е имала оплаквания и не е контактувала с деца от другите групи. 

„Тя спазваше много строго мерките, тъй като е над 60-годишна възраст. Ходеше с шлем, маска”, споделя директорката на градината Нина Иванова. И признава, че днес по-малко родители са пуснали децата си на градина. 
Положителна проба за коронавирус има и в детска градина в Смолян. Детето е в добро състояние, а баща му, който е с COVID- 19, се лекува в областната болница. 
Всички от групата са под карантина до края на месеца. Направена е и допълнителна дезинфекция на детското заведение.

51 са установените нови случаи

на Covid-19 у нас за изминалото денонощие, при направени 1794 Пи Си Ар (PCR) теста. С тях общият брой на регистрираните случаи е 3341. Това показват данните от Единния информационен портал.
Излекуваните за денонощието са 54, като общо стават 1784.
Най-много случаи на заразата са установени в София град - 16, следват област Сливен с 8 случая, област Плевен - със 7, областите Кюстендил, Стара Загора и Шумен – по 3, София област и Пазарджик – по 2, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали , Пловдив, Разград и Ямбол – по 1. 
От потвърдените случаи 3341 на Covid-19 у нас към момента 1381 са активни, съобщи Министерството на здравеопазването.
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 253 пациенти, 14 от които са настанени в интензивни отделения и клиники. 
 

 

Коментари
Последни видеа