Непознатото лице на грипа

US майка разказа и показа в социалните мрежи симптомите на сина ѝ

05 февруари 2018 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Майка от Небраска, която работи като медицинска сестра, разказа за необичайните симптоми на грипа тази година. Тя показа в социалните мрежи и една необичайна форма – кожен обрив, с който вирусът се проявява.

Тази година епидемията взе много жертви. Според данни на Центъра за превенция и контрол на болестите, грипът е взел живота на 40 деца само в САЩ. Това е 2 пъти повече в сравнение с миналата година.
Дали не се е случило, защото симптомите на заразата не са били установени на време?
Или пък е поставена грешна диагноза?

Brodi Willard разказва как е стигнала до идеята сама да сложи диагноза.
Прибирайки се от училище, синът ѝ се оплакал, че има червенина и обрив по ръцете. Леко възпаление, на което обаче майката обръща внимание.
Тя го разсъблича и му предлага да вземе душ. След банята зачервяването не преминава. Още повече , че обривът сърби и детето продължава да се чеше. Тогава тя отива при педиатъра му.

Тестът е позитивен, доказва грип тип В

По телефона педиатърът информира майката, че още две деца от неговата практика имат същите симптоми. Техният грипен тест също сочи, че „вирус тип В“ е причинител на симптомите.
Вместо обаче с обичайните симптоми – течащ нос, кашлица, треска, при него грипът си изявява с уртикария.
Дори за лекарите това е изненадващо – вирусна инфекция, която причинява кожен обрив. Нещо, което явно също трябва да се следи, пише parents.fr.

Снимка: фейсбук

Мона Василева 

 

 

Коментари
Последни видеа