Пенелопе Крус помага на деца, болни от левкемия

Звездата участва в тв шоу, което събира средства за изследване на болестта

08 септември 2016 г.

Снимка: Instagram

Световноизвестната актриса Пенелопе Крус участва в популярно испанско тв шоу, за да подкрепи каузата на децата, болни от рак на кръвта. Кинозвездата отиде в Мадрид за снимките на предаването, за да привлече вниманието към събиране на средства за изследване на детската левкемия, пише letidor.ru.

Заедно нея в шоуто гостуваха момче и момиче, които, за щастие, са успели да се справят с тежката болест. После Крус публикува в своя Instagram селфи с двете деца.

„Щастлива да участвам в предаването с тези два ангела – Алба и Лукас“, споделя емоциите си носителката на "Оскар" (за играта си във "Вики, Кристина, Барселона") .

42-годишната Пенелопе Крус има две свои деца от брака си с Хавиер Бардем – 5-годишният Леонардо и 3-годишната Луна, затова и темата за детските болести ѝ е много близка. Освен това, актрисата се занимава активно с благотворителност: била е доброволка в Уганда, работила е и в детски дом в Калкута.

Крус участва активно и в борбата със СПИН, привлича общественото внимание към недостига на донори на костен мозък. Освен това, доста от хонорарите, които е спечелила, Крус е дарила в благотворителния фонд на майка Тереза.

Еми Спасова

Коментари
Последни видеа