Създадоха гащи, които не се свалят при гинеколога

Авангардният модел е дело на французойка

10 октомври 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

За много жени събличането в кабинета на гинеколога създава неудобство, събужда срам и куп притеснения. Най-вече свалянето на бельото преди да се качи на стола за преглед. 
Състоянието ѝ се отразява и на самия преглед, защото тя е стегната като нервен възел. Проникването на спекулума във влагалището, вземането на цитонамазка и всички рутинни профилактични процедури са по-болезнени, именно заради мускулното стягане и напрежение.
Авангарден модел позволява прегледът да се направи, без необходимост гащите да се свалят. С тях освен обичайният преглед може да се прави и ефография, може да се сложи и противозачатъчна спирала.
Моделът  Imagyne е дело на млада жена – французойката Мари Римбо-Жофар.
Както много други жени и тя се е почувствала дискомфортно и неудобно при периодичните профилактични гинекологични прегледи, както и по време на многобройните прегледи през бременността. Така се ражда идеята за специалните гащи.  

Моделът на гащите „Имажин“ е с прихлупване на две парчета и отвор отдолу, който позволява на гинеколога да направи прегледа, а на жената да е спокойна, защото е „обута“. 
Гащите още не се произвеждат, но са направени прототипи за различните размери.

Източник: parents.fr, адаптация Мона Василева

Коментари
Последни видеа