Все повече жени се налага да прибягват до повторна ринопластика

Според лекарите, количеството на подобни случаи се е утроило през последните 5 години

13 февруари 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Защо толкова много жени желаят хирургична ревизия след ринопластика? Вероятно отговорът е в огромното количество неудачни козметични процедури с цел да се правят „модни нослета“.

Пластичните хирурзи наблюдават голям приток пациенти, които се нуждаят от втора ринопластика, тъй като или първата е несполучлива, или по други причини са недоволни от нея.  
Специалистите отбелязват, че много пациенти се връщат обратно в клиниките за естетична хирургия за повторна ринопластика, за да отстранят нов дефект в носа си или да поправят този, който така си е и останал след първата операция. Някои имат напълно обясними причини – при тях и с просто око се вижда, че първата ринопластика не е сполучлива. Например, ноздрите им са прекалено намалени, поради което се затруднява дишането им, а самият нос изглежда крайно нелицеприятно.

По данни на Американската академия за лицева, пластична и реконструктивна хирургия, през 2018 година 94% от пластичните хирурзи са провели ревизии на свои операция или такива на колеги. Някои лекари говорят за това, че количеството ревизии на ринопластики се е утроило през последните пет години. За съжаление повторната операция също може да не даде желания резултат и така пациентът попада в безкраен кръг от подобни процедури, който може да завърши фатално с перманентно увреждане на носа.

Отбелязваме, че ринопластиката е една от най-деликатните пластични операции. Много често става дума за процедури, засягащи милиметри тъкани и кожа, тъй като промяна само от 1 мм на носа може да повлияе на целия му външен вид. Ето защо и количеството недоволни от резултатите от ринопластика расте, а от пластичните хирурзи се изисква сериозна квалификация и огромен опит.

Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа