Тренирайте вечер, а не сутрин, за да отслабнете

И заложете на кардионатоварвания

16 януари 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Тренировките след края на работния ден са по-ефективни от сутрешните, ако искате да отслабнете, съобщава medikforum.ru.
Често експертите спорят за това, какви точно кардионатоварвания са най-полезни в борбата с излишните килограми. Много хора, които искат да се отърват от излишните мазнини в областта на корема и бедрата, или се занимават с джогинг, или избират кардионатоварвания в зала. При това почти никога не се говори за един важен момент - не кога имаме време, а кога действително е по-удачно да тренираме и реално горим повече калории - сутрин или вечер?

Според проучване на австралийски специалисти, с цел отслабване са по-ефективни вечерните тренировки. Изследването показва, че 30 минути високоинтензивни тренировки вечер намаляват чувството на глад, като това не се отразява върху качеството на съня. Действително, добре е да тренирате непосредствено след работа, а не час преди да си легнете. 

Учените от австралийския университет "Charles Sturt"  помолили мъже на средна възраст да направят три теста, за да разберат как времето, по което се провеждат тренировките, влияе на апетита и съня.  
Първият тест бил направен сутринта между 6 и 7 часа, вторият - между 14 и 16, а третият - от 19 до 21 часа. През всеки от тези периоди мъжете изпълнявали високоинтензивни тренировки на велотренажор, като са въртели педалите с максималната възможна за тях скорост в продължение на 6 минути, последвани от 4 минути почивка и нови тренировки.

Резултатите от тестовете показали, че вечерните тренировки не влияят на качеството на съня по никакъв начин.
Най-добри били резултатите от дневните и вечерните упражнения, защото освен всичко друго намалявали нивата на хормона на глада грелин. И тъй като е доста сложно за работещите хора да спортуват през деня, то решението за желаещите да отслабнат остават вечерните тренировки.

 

Коментари
Последни видеа