3000 крачки към по-доброто здраве

Дълга разходка с “Академия за родители”

02 юни 2017 г.

Снимка: архив на "Академияя за родители"

Слънчевото предизвикателство на “Академия за родители” започва на 10 юни с най-дългата разходка - в Южния парк в София, където семействата са поканени да направят заедно първите 3000 крачки към по-доброто здраве.

"Каним майки, татковци и техните деца в коремчета, колички, слингове, на тротинетки, колелета или пеш, да се включат в “Голямото лятно бутане”. Ще прекараме съботната сутрин заедно, като семейство, в парка, а всички участници ще получат още 49 предизвикателства, които цялото семейство да преживее заедно навън през следващите месеци", казват организаторите.

Всекидневното ходене пеш, със и без повод, без значение с каква скорост и каква цел, е лесен и приятен начин да подобрим здравето си и да променим мрачните прогнози - в момента българските деца са на пето място в Европа по затлъстяване, на първо по тютюнопушене, употреба на алкохол и часове прекарани пред компютъра. Вярваме, че от нас, родителите зависи справянето с този проблем.

Инициативата е в партньорство с 5kmRun и с подкрепата на NN България, Chicco, Devin и Weleda.

Участието в “Голямото лятно бутане” е безплатно, но при предварителна регистрация всяко семейство ще получи подарък на финала.

След финала в 11.30 може да се присъедините към "София Играе" на поляната за игри и забавления на открито, с боси крака. 

Какво друго ще се случи?

На 10 юни от 9.00 часа ще се състои ежегодното благотворително бягане, което инициират 5kmrun - общите средства ще бъдат предоставени за закупуване на специализирана медицинска техника за детското отделение и неонатологията към Университетската болница „Света Марина”, Варна -  апаратурата ще даде възможност за лечение на деца в тежко състояние.   

Така че: бутане, ходене, тичане или пълзене; с децата, с половинката или с приятели, с баба и дядо - всеки ден, дори без повод - важно е да поставите начало и то може да е на 10 юни! Може да се регистрирате тук

Коментари
Последни видеа