Как любовта влияе върху здравето и външния вид

Удивително се отразява върху кожата, психиката, кръвното

13 февруари 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Вероятно сте чували, че любовта може да оказва освежително въздействие върху тялото и външния вид на човек. Ето и няколко доказателства по темата, предоставени от учени:

Кара кожата да сияе
Човек усеща прилив на щастие в момента, в който е влюбен, и в този момент в организма се отделят много приятни хормони, включително и ендорфини. Те не само че повишават настроението, но и помагат на кожата да сияе. Освен това хормоните намаляват нивото на стреса, който често е виновен за повечето кожни проблеми. Искате за се избавите от пъпките – влюбвайте се по-бързо!

Помага срещу депресия
Това е най-очевидната полза от любовта – влюбеният човек изпитва толкова добри емоции, че те обезателно побеждават лошите. Отново и тук, огромна роля в това играят ендорфините – именно те вършат основната роля при лечението на депресия.

Намалява кръвното налягане
Съгласно научни изследвания, партньорите, които са в щастливи отношения имат по-ниско кръвно налягане в сравнение със самотните хора. Което означава, че от качеството на вашите отношения или от тяхното наличие зависи и нивото на кръвното налягане. За намаляването на този показател е нужно обезателно да се влюбите.

Регулира менструалния цикъл
Още едно изследване потвърждава, че влюбването и честите любовни ласки повишават показателите на естроген в организма. А този хормон регулира месечния цикъл у жените.

Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа