Как се чувстват децата с аутизъм

Този филм обяснява - за да сме наясно и да се държим адекватно в тяхно присъствие

25 декември 2018 г.

Кадър от видеото

Националната асоциация на аутистите във Великобритания представя този добре изработен филм, с който се стреми да обясни на широката публика чувствата на момиче с аутизъм и начина, по който то възприема света. Момичето се бори с твърде много информация, която получава от външния свят, и е чувствително на звуци, разказват колегите от Мениджър нюз

Асоциацията е работила с криейтив агенция "Don't Panic" от Обединеното кралство, известна с много други нейни успешни социални кампании (PSA).

Участва Холи - момиченце на 12-годишна възраст, което е аутист в реалния живот. Нейната мечта е да стане актриса. С участието си успява да покаже артистични умения. Режисьор е Томас Манковски, посочва creativity-online.com.

"Беше добра" - казва той за Холи - "Щом камерата започна да работи, тя влезе в роля незабавно", продължава той. Използван е и дубльор - друго момиче за определени сцени със снимки само на тялото, за да се избегне ненужно травмиране на Холи. 

Визуални методи в режисурата се опитват възможно най-добре да пресъздадат света през очите (и ушите) ѝ. Призивът към всички нас, зрителите, е да се информираме и да знаем какви хора са аутистите, как те възприемат света, за да се държим адекватно в тяхното присъствие. 

Коментари
Последни видеа

С приятел

10 август 2020 г.