7 болести, при които водата може да помогне

Как редовната хидратация на организма пази здравето

27 март 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Водата може да помогне при лечението на 7 болести – експерти ги изброяват наред с твърдението, което всички знаем - че поддържането на воден баланс в организма е важно и за здрави хора:

Увреждане на бъбреците

Здравето на бъбреците може да бъде значително подобрено чрез пиене на достатъчно вода. Тя ускорява разтваряне на киселината, която се превръща в камъни в бъбреците. Водата освен това предпазва тялото от инфекции и прочиства токсините. Нейният недостиг е сред рисковите фактори за хронично бъбречно заболяване.

Повишено кръвно налягане

Хипертонията е сериозен проблем на съвременното общество и увеличава риска от инсулт. Ако страдате от високо кръвно налягане, непременно включете в диетата си достатъчно количество вода, тъй като обезводняването води до принудително затваряне на капилярното русло и повишава кръвното налягане.

Артрит

Известно е, че симптомите на това възпалително ставно заболяване се увеличават при продължителна дехидратация. Водата помага, тъй като смазва ставите, което намалява болката.

Запек

Вследствие на заседнал живот и неправилно хранене много хора страдат от запек. За тях препоръката на специалистите е наред с храните, съдържащи повече фибри и редовната физическа активност, да пият повече вода, за да може храносмилателната им система да запази нормалната си подвижност.

Безсъние

Увеличете консумацията на вода и в този случай, и пийте редовно през целия ден, наред със спазването на правилен режима на работа, почивка и сън.

Треска

При значителното повишаване на телесната температура е важно за клетките да възстановите загубените количества течности, тъй като дехидратацията влошава симптомите на треската.

Чревни инфекции

Всички натрупвания в червата трябва да бъдат почистени и водата е идеална за тази задача. Не става дума за клизми, а за пиене на повече вода.

Източник: medikforum.ru, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа