7 цифров код управлява живота

В наши ръце е да рестартираме системата, обяснява Ангелика Волфскийл

09 октомври 2018 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Седемцифров код управлява живота ни. На всеки 7 години клетките в нашето тяло се обновяват. С тези знания ние може да се обновим, да променим режима, храненето, начина на живот и нас самите, и да станем нови хора. Това каза Ангелика Волфскийл, един от най-популярните немски натуропати и Шуслеров терапевт, която изнесе серия лекции пред лекари и журналисти при поредното си посещение в България.

Ритъмът на седмица откриваме навсякъде в живота, защото, ако се вгледаме, ще установим, че на всеки 7 години нещо съществено се променя. На 7 години детето тръгва на училище, след още 7 – влиза в пубертета, а след нови 7 – вече се смята за възрастен и зрял човек, защото 21 г. е възрастта на зрелостта. Затова и една от най-важните соли в Шуслеровата терапия е под номер 7, каза Волфскийл.

През 2017 г. трима американски учени печелят Нобелова награда за физиология и медицина като разгадаха тайните на биоритмологията. Те получиха отличието за изследване механизмите на така наречия вътрешен биологичен часовник, в основата на който също е заложен определен ритъм. Ако той се наруши, идват болестите. Защото клетките на човек са програмирани така на клетъчно ниво.
„Ритъмът може да се възстанови с три три важни минерални соли - калциев, калциев и магнезиев фосфат, като като сутрин вземаме шуслерова сол номер 2, на обяд – 5, а вечер – 7. Те дават на клетките енергия и ги настройват на режим за работа.
Храненето ни, за да е пълноценно и да поддържа чревната флора, също трябва да съответства на дневните ритми.


Да се съобразяваме с ритъма на деня и на сезона, да предпочитаме сезонните плодове и зеленчуци, и такава храна, която расте и се отлежда по нашите земи.

„До преди 50 години зеленчуците и плодовете, които са отглеждани в нашите градини, са били с висок процент горчиви вещества, които поддържат добра чревна флора. По-късно чрез методите на хибридизацията, тези горчиви алкалоиди са намалени съзнателно с търговска цел. А те са особено важни и са диригент на доброто храносмилане. Горчивите субстанции вършат работата на пробиотиците и подреждат правилно микоорганизмите. Горчивите храни, от които съвременният човек има нужда са зеле, броколи, карфиол, рукола и повечето зелени подправки: босилек, розмарин“, обяснява Волфскийл.

Снимка: личен архив

Клетките са живи организми, които са свързани една с друга и общуват. Те имат уникалната способност да се самообновяват и възстановяват. Механизъм, който е доказан и описан от японския учен Йошинори Ошисуми и спечелил за откритието си Нобелова награда пруз 2016 г. Той изследва процеса на разграждане и рециклиране на клетъчните компоненти.
Той установява, че всяка клетка поддържа хранителните си ресурси, прочиства и изхвърля ненужното и се самообновява.

Какво става, ако този механизъм се наруши и тя не може да се изчисти?
Целият организъм страда и боледува. А, за да се възстанови балансът и да се пречисти , му трябва минерална помощ от вън.


За да се рестартира цялата система, е нужна пауза – без храна 12-24 часа. Тази своеобразна почивка включва в работа механизма на автофагията – процес на самопочистване клетка по клетка. Процесът успява да събуди енергийните станции - митохондриите. Тази важна част на клетката е в основана на много съвременни болести – като например хиперактивността на детето. 

Митохондиите на детето идват само от майката при оплождане на яйцеклетката. Ако генетично майката е здрава, митохондиите функционират добре.
И, колкото по-близко до естественото е раждане, толкова по-голям е шансът детето да съхрани митохондриите и енергията, която получава от майка си.
Затова по време на бременността запасите от минерали в организма на майката трябва да са добри. Това е гаранция, че ще достигнат и ще преминат мембраната на клетките и ще възстановят минералното равновесие и в нея, и в бебето.

Ключовите соли по време на бременността са няколко - 1, 2, 3, 5, 7 и 8. Всяка от които има различно въздействие.

Шуслерова сол №1 е наречена още солта на бременността, защото осигурява еластичност на тъканите и не позволява образуването на стрии, разширени вени, хемороди целулит.
Калциевият фосфат – сол №2 е особено нужна за деленето на клетките и за растежа на плода. Освен това се грижи за костите и за зъбите на майката и на детето.
Железният фосфат – шуслерова сол №3, освен пръв помощник на имунитет система и защита от вируси и инфекции. И осигурява защита от желязодефицитна анемия по време на бременността, защото подпомага правилното разпределение на желязото в организма.
Калиевият фосфат - шуслерова сол №5 – е пръв приятел на нервната система, грижи се бъдещата майка да бъде в добро настроение, предпазва я от депресивни настроения. Подпомага и образуването на нервните пътища на плода. Магнезиевият фосфат - сол №7 най-добрата профилактика срещу преждевременни контракции и неприятни крампи в мускулите.
Натриев хлорид е другото има не готварска сол. Шуслерова сол №8 обаче е разредена на хомеопатичен принцип. Тя е от жизненоважно значение за баланса на течностите и не позволява появата на отоци по време на бременността.
Това са част от съветите на Ангелика Волфскийл.

Веселина Мончева

Коментари
Последни видеа

Рецепта за магия

18 януари 2019 г.

Окото

18 януари 2019 г.