7 цифров код управлява живота

В наши ръце е да рестартираме системата, обяснява Ангелика Волфскийл

09 октомври 2018 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Седемцифров код управлява живота ни. На всеки 7 години клетките в нашето тяло се обновяват. С тези знания ние може да се обновим, да променим режима, храненето, начина на живот и нас самите, и да станем нови хора. Това каза Ангелика Волфскийл, един от най-популярните немски натуропати и Шуслеров терапевт, която изнесе серия лекции пред лекари и журналисти при поредното си посещение в България.

Ритъмът на седмица откриваме навсякъде в живота, защото, ако се вгледаме, ще установим, че на всеки 7 години нещо съществено се променя. На 7 години детето тръгва на училище, след още 7 – влиза в пубертета, а след нови 7 – вече се смята за възрастен и зрял човек, защото 21 г. е възрастта на зрелостта. Затова и една от най-важните соли в Шуслеровата терапия е под номер 7, каза Волфскийл.

През 2017 г. трима американски учени печелят Нобелова награда за физиология и медицина като разгадаха тайните на биоритмологията. Те получиха отличието за изследване механизмите на така наречия вътрешен биологичен часовник, в основата на който също е заложен определен ритъм. Ако той се наруши, идват болестите. Защото клетките на човек са програмирани така на клетъчно ниво.
„Ритъмът може да се възстанови с три три важни минерални соли - калциев, калциев и магнезиев фосфат, като като сутрин вземаме шуслерова сол номер 2, на обяд – 5, а вечер – 7. Те дават на клетките енергия и ги настройват на режим за работа.
Храненето ни, за да е пълноценно и да поддържа чревната флора, също трябва да съответства на дневните ритми.


Да се съобразяваме с ритъма на деня и на сезона, да предпочитаме сезонните плодове и зеленчуци, и такава храна, която расте и се отлежда по нашите земи.

„До преди 50 години зеленчуците и плодовете, които са отглеждани в нашите градини, са били с висок процент горчиви вещества, които поддържат добра чревна флора. По-късно чрез методите на хибридизацията, тези горчиви алкалоиди са намалени съзнателно с търговска цел. А те са особено важни и са диригент на доброто храносмилане. Горчивите субстанции вършат работата на пробиотиците и подреждат правилно микоорганизмите. Горчивите храни, от които съвременният човек има нужда са зеле, броколи, карфиол, рукола и повечето зелени подправки: босилек, розмарин“, обяснява Волфскийл.

Снимка: личен архив

Клетките са живи организми, които са свързани една с друга и общуват. Те имат уникалната способност да се самообновяват и възстановяват. Механизъм, който е доказан и описан от японския учен Йошинори Ошисуми и спечелил за откритието си Нобелова награда пруз 2016 г. Той изследва процеса на разграждане и рециклиране на клетъчните компоненти.
Той установява, че всяка клетка поддържа хранителните си ресурси, прочиства и изхвърля ненужното и се самообновява.

Какво става, ако този механизъм се наруши и тя не може да се изчисти?
Целият организъм страда и боледува. А, за да се възстанови балансът и да се пречисти , му трябва минерална помощ от вън.


За да се рестартира цялата система, е нужна пауза – без храна 12-24 часа. Тази своеобразна почивка включва в работа механизма на автофагията – процес на самопочистване клетка по клетка. Процесът успява да събуди енергийните станции - митохондриите. Тази важна част на клетката е в основана на много съвременни болести – като например хиперактивността на детето. 

Митохондиите на детето идват само от майката при оплождане на яйцеклетката. Ако генетично майката е здрава, митохондиите функционират добре.
И, колкото по-близко до естественото е раждане, толкова по-голям е шансът детето да съхрани митохондриите и енергията, която получава от майка си.
Затова по време на бременността запасите от минерали в организма на майката трябва да са добри. Това е гаранция, че ще достигнат и ще преминат мембраната на клетките и ще възстановят минералното равновесие и в нея, и в бебето.

Ключовите соли по време на бременността са няколко - 1, 2, 3, 5, 7 и 8. Всяка от които има различно въздействие.

Шуслерова сол №1 е наречена още солта на бременността, защото осигурява еластичност на тъканите и не позволява образуването на стрии, разширени вени, хемороди целулит.
Калциевият фосфат – сол №2 е особено нужна за деленето на клетките и за растежа на плода. Освен това се грижи за костите и за зъбите на майката и на детето.
Железният фосфат – шуслерова сол №3, освен пръв помощник на имунитет система и защита от вируси и инфекции. И осигурява защита от желязодефицитна анемия по време на бременността, защото подпомага правилното разпределение на желязото в организма.
Калиевият фосфат - шуслерова сол №5 – е пръв приятел на нервната система, грижи се бъдещата майка да бъде в добро настроение, предпазва я от депресивни настроения. Подпомага и образуването на нервните пътища на плода. Магнезиевият фосфат - сол №7 най-добрата профилактика срещу преждевременни контракции и неприятни крампи в мускулите.
Натриев хлорид е другото има не готварска сол. Шуслерова сол №8 обаче е разредена на хомеопатичен принцип. Тя е от жизненоважно значение за баланса на течностите и не позволява появата на отоци по време на бременността.
Това са част от съветите на Ангелика Волфскийл.

Веселина Мончева

Коментари
Последни видеа