3000 играха с Тереза Маринова

Деца и родители се включиха в локация „Здрави деца“ в София, Варна и Бургас

Над 3000 деца и родители се включиха в семейните спортни игри и състезания, организирани лично Тереза Маринова в рамките на програма „Здрави деца в България“ в София, Варна и Бургас. Това лято олимпийска медалистка раздвижи малчуганите и техните родители на локация „Здрави деца“ по време на инициативата „Живей активно“.

В трите неделни активни дни през юни, юли и август, семействата прекараха няколко часа на открито, посветени на движението и балансираното хранене. Те се включиха в специално организираните семейни щафети, взеха участие в модната напоследък гимнастика Heal Fit гимнастика

На всяко едно от събитията Тереза Маринова организира специални игри за всички желаещи и не пропусна да призове родителите да прекарват повече време на открито с децата си и да ги включват в процеса на приготвяне на храната у дома.

„Важно е цялото семейство да възприеме принципите на балансираното хранене у дома. Важно е родителите да осигуряват по-голямо разнообразие от полезни хранителни продукти на децата си и да ги мотивират да спортуват и да се движат всеки ден“, коментира Тереза Маринова.
Според проучване, публикувано в списание „Апетит“, децата които помагат в приготвянето на ястията, консумират значително по-голямо количество плодове и зеленчуци, отколкото тези, които не участват в готвенето. Изследването показва, че се увеличава най-вече количеството салата, което децата консумират, може би защото по-лесно могат да избират нейните съставки.

Програмата „Здрави деца“ е част от ангажимента на „Нестле“ за подобряване на хранителните навици в цял свят чрез по-голяма информираност, придобиване на знания и разбиране за здравословното хранене, насърчаване на физическата активност, както и цялостното въздействие на тези фактори върху начина на живот. Програмата се осъществява в 80 страни, с подкрепата на над 300 партньори.

Коментари
Последни видеа