Как почистването на дома „включва“ компютъра

Майка изобрети система за контрол на нета

Снимка: Shutterstock

Блестяща идея осени американска майка, която принуди сина си първо да свърши домакинските задължения, а после да влиза в интернет, за да играе.

Сигурно сте се чудили как да накарате детето да си оправи леглото, да сложи мръсните чинии и чаши в миялната машина, да вдигне масата... Всеки път, когато се приберете от работа, заварвате една е съща картинка – той е забол очи в екрана, а къщата около него е с краката нагоре.

Трудно е да накарате децата доброволно да вършат каквато и да е домакинска работа, особено като са оставени без контрол. Щом врата хлопне и излезете от къщи, те се залепят за екрана. А да ги откъснете оттам е трудно и винаги е повод за скандали.

Ето как тази майка решава проблема. Тя държи за заложник паролата на Wifi. И оставя бележка със следното съдържание: „За днес паролата за интернет ще бъде отключена, след като ми изпратиш снимка на почистената и оправена кухня.“ Нейното съобщение към децата е постнато на Imgur.

И понеже е наясно с тяхната изобретателност, когато трябва да се отърват от неприятни задължения, тя е взела и още предпазни мерки, за да не бъде измамена.

Има и допълнително условие, което ще докаже, че снимката е актуална, а не е рециклирана от предишен ден.
„Кутията с бисквити трябва да бъде оставена на рафта, отстрани на печката“, уточнява тя.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа

Бъди различен

06 август 2020 г.

Цар куче

05 август 2020 г.