Жените вече предпочитат брадати

Френско проучване сочи нова тенденция

Снимка: Guliver / iStock

Брад Пит, Джордж Клуни, Раян Гослинг, Киану Рийвс - това са само част от звездите, които минаха от гладко обръснато на брада.
А през 2017 година лафът, че „мъжете налитат на русо“ получи естествено продължение с: „жените харесват брадати“, поне според онлайн проучване на Gleeden, цитирано от topsante.com.

Рунтава и дълга брада или само на 3 дни

Анкетата е проведена през август 2017 сред 6012 французойки, които влизат в сайта, който е за запознанства. 
Първа констатация – космите са атрактивни и са елемент на съблазняване за 41% от жените, които одобряват добре поддържаната брада. Според тях тя прави мъжа да изглежда „по-мъжествен и секси“ .

За 29% от представителките на нежния пол, брадата придава на мъжа „чар и оригиналност“ , а според 17% от анкетираните брадата допълва и дава на мъжа образ на " защитник и закрилник" – нещо, което се оценява много високо от нежния пол.

И още нещо. 53% от анкетираните жени предпочита брадат, а не гладко обръснат мъж.

Според съвременните коафьори има 3 съвременни тенденции - брада на 3 дни, на десет дни и стабилна.

Джордж Клуни е в тон с модните тенденции.
Снимка: Guliver / Getty 

Тази на 3 дни се отглежда лесно. Просто мъжът не се бръсне 3-5 дни, а след това използва тример за да я поддържа тези дължина. Това е добър вариант за мъже, чиято кожа се дразни от честия досег на бръсначката с лицето.

10 дневната е по-изявена и дълга. Налага се да бъде оформена от специалист, особено ако мъжът не харесва формата на мустаците или как тя расте по бузите му.

Стабилната брада израства за около 3 месеца. Според коафьори тя също се поддържа лесно – сутрин се сресва само с гребен и се приглажда с ръце. Важното е, разбира се, редовно да се разресва, а излишните косми по врата и бузите да се почистват. Така мъжът има спретнат и изискан вид, а не е като клошар.

Промяна във вкусовете – или преходна мода?

Това тепърва трябва да се следи. Нека обаче се върнем на френското проучване за още любопитни подробности.

Анкетата сочи, че 76% от дамите имат фантазии, свързани с мъже с брада, а 61% са изневерили на партньора си с брадат мъж. Така че, семейните трябва да са нащрек или… да си оставят брада поне за 3 дни, за да пробват дали любовната страст със законната им половинка няма да се разпали с невиждана сила.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа