Смарт приложение помага да чуете бебето в утробата

През телефона бременната може да следи сърдечния му ритъм

Снимка: Guliver / iStock

„Любов от първия звук“ (Love at first sound) – така Bellabeat представя новата си апликация за смартфони, която позволява на бременната да чуе ударите на сърцето бебето, докато е още в утробата.

Апликацията се нарича Bellabeat shell. Принципът на работа е прост. След като се свали и сложи на телeфона, е достатъчно микрофонът му да се доближи до корема. След като бременната натисне бутон за запис на звука, ще чуе и ще запише магичния звук – сърцебиенето на нейното бебе.

„Мислете винаги и за безопасносттта – нека телефонът е на опция „полет“ (самолет), за да избегнете облъчването на магнитното поле“, съветват създателите.

Благодарение на тази апликация, бременната ще може да следи сърдечния ритъм на бебето. И не само тя, а и цялото семейство ще може да чуе звука на неговото сърчице. Записът може да бъде изпратен и като аудио файл на мейл или sms, ако това се налага.

Производителят Bellabeat гарантира на официалния си сайт, че приложението не крие никакъв риск за здравето на майката и на бебето.
Лекарите препоръчват приложението да се използва след 7-ия месец на бременността.

А как бременната да е убедена, че слуша сърдечния ритъм на бебето, а не собствения си?

Bellabeat уточнява, че сърцето на бебето в утробата бие с честота 120, докато този на майката варира между 60 и 100 удара в минута.

Източник: famili.fr

 

Коментари
Последни видеа