Как Мишел Монахан балансира между кариерата и семейството

За тайното си оръжие и най-добрия родителски съвет

Снимка: Guliver / Getty Images

41-годишната актриса Мишел Монахън признава, че често й се налага да си прехапва езика, когато стане дума за баланса между семейството и кариерата й, пише people.com. Майката на Уилоу Катерина на 8 и половина и Томи Франсис на 3 и половина издава, че тайната й е да поглежда със смях на стесиращи ситуации: "Той обезврежда всичко. Ако къщата е обърната с краката нагоре и аз не мога да се справя, казвам: "Добре, нека да си направим пижамено парти все едно е събота." Което означава, че изобщо не се тревожа колко има за подреждане. Просто минавам покрай безпорядъка. Когато нещата станат стресиращи и се чувстваш претоварена, е важно да можеш да се смееш на това и най-важното - да можеш да се смееш на себе си."

Актрисата признава, че е "много горда", когато вижда, че децата й "развиват чувство за хумор", подобно на нейното и на съпруга й Питър Уайт. "Не казвам, че нямаме лоши моменти, но това топли сърцето ми", казва Мишел.

Какво друго я прави много горда? Да гледа как дъщеря й расте с увереност, която дори тя като актриса признава, че не й достига. "Това са малките неща, като например дъщеря ми представя пред класа нещо... Аз съм възрастна и актриса и това все още ме кара да нервнича. Затова, когато видя нейната увереност, се чувствам много горда и я окуражавам."

Съветът, който звездата си повтаря често, е "да живея в настоящето, колкото се може повече", което е предизвикателство за всеки родител. "Всички имаме толкова много отговорности извън семейния живот и е много трудно да балансираш понякога. Знам колко трудно може да бъде. Няма да лъжа, че често си прехапвам езика. Тази сутрин учех сценарий, когато чух мъжът ми да казва на сина ми, че ще играя с него на гоненица. А синът ми каза: "Мама не може. Тя е заета." Той беше разбрал, че работя сериозно. И това разби сърцето ми. Затворих сценария и започнахме гоненицата."

Звездата от "Денят на патриота" казва, че тогавашният й партньор във филма Кевин Бейкън преди време й дал най-добрия родителски съвет и то шест седимици, след като се родила дъщеря й Уилоу. "Тъкмо бяхме започнали да се опознаваме и му споделих, че мъжът ми аз сме в големия филм - безсънни нощи, изтощение - всичко. И той ми каза: "И това ще мине". Така и стана. Но той имаше предвид и, че трябва да ценим всеки момент. Да не се тревожим кога точно малката ще използва гърнето, а да се фокусираме върху всяка стъпка по пътя. Винаги съм искала да кажа на Кевин колко важен бе този съвет за мен. И най-накрая имах шанс - направихме филм заедно", споделя Монахан.

"Когато най-накрая се срещнахме, той току-що бе написал песен за дъщеря си, която тъкмо отиваше в колеж. И, разбира се, я беше нарекъл "И това ще мине" ("This Too Shall Pass")".

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа