Меган Маркъл пуска собствена линия дамско облекло

Ще помага на жени в трудна житейска ситуация

05 август 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл съобщи, че пуска собствена линя – колекция от женски дрехи в делови стил.
За създаването ѝ тя ще работи в сътрудничество с известни компании като Marks & Spencer, Jigsaw, John Lewis както и с дизайнера Misha Nonoo.

Проектът не комерсиален, а благотворителен: част от средствата от продажбата на тоалетите, ще отидат в помощ да фонда Smart Works. Той подпомага безработни жени от социалното слабите слоеве на обществото.

„Това не само ни позволява да си помагаме една на друга, но и ни припомня, че ние сме жени и трябва да сме заедно!“, каза Меган пред британското издание на Vouge.
Колекцията ще бъде представена до края но годината.

Снимка: Instagram

Миналата седмица Маркъл беше поканена от редактора на списанието. Херцогинята взе участие в създаването на първата корица на бъдещия брой, посветен на достиженията на жените политици и активисти, известни с това, че  се борят срещу изменението на климата и защитават правата на транссексуалните.
Сред известните лица, броят, под редакцията на Меган, включва 81-годишната актриса Джейн Фонда и 16-годишната активистката в борбата срещу промените на климата Грета Тунберг, както и премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Мона Васиева

Коментари
Последни видеа