Мишел Обама пред Меган Маркъл: Присъствието на малко дете вкъщи е нещо абсолютно вълшебно

Бившата първа дама на САЩ споделя в интервю пред херцогинята на Съсекс за своето детство и родителство

Снимка: Guliver/ Getty Images

55-годишната Мишел Обама даде интервю на 37-годишната Меган Маркъл, която стана гост редактор на септемврийския брой на британския Vogue.

Мишел Обама – една от стоте най-влиятелни личности за 2019 според сп. Time отговори на въпроси за майчинството, отглеждането на дъщерите и собственото си детство. Съпругата на бившия американски президент не за първи път напътства Меган Маркъл – преди година тя разкри своите тревоги и начини да се справя с трудностите. 

Сега бившата първа дама на САЩ отбеляза, че ставайки майка, се е научила да се отпуска, и осъзнава, че е невъзможно да контролира всичко. Според нея, в началото тя доста се е опитала да осигури безоблачен свят на своите деца: Като майка не исках нищо да наранява децата ни. Но животът има свои планове. Синини на коленете, неравни пътища и разбити сърца - такъв е животът. Но се успокоих и окуражих от това колко гъвкави са дъщерите ми.

Според Обама основната ѝ задача като майка е да даде на децата пространство за изследване и възможност да станат такива, каквито искат.

Майчинството ме научи също така, че не можете да проправяте пътя на децата си и да премахнете всички възможни препятствия пред тях. Вместо това трябва да олицетворявате сигурността. Аз съм тази, при която децата винаги могат да дойдат, ако се провалят, аз съм тази, която отново и отново ще им покаже как да се изправят сами.

Мишел Обама си припомня и своето детство: „Родителите ми, особено баща ми, от ранна детска възраст учеха мен и брат ми, че момчетата и момичетата трябва да се третират еднакво. Когато бях още в началното училище, татко отиде в магазина, за да купи боксови ръкавици за брат си. Но когато се върна у дома, в ръцете му имаше два чифта ръкавици. Той не искаше да учи сина си да се боксира, ако не е убеден, че дъщеря му също може да нанесе ляв удар.“

Една от най-обичаните в Щатите жени разказва в интервюто и за времето, когато дъщерите ѝ Малия и Саша са били още бебета и дава съвет Меган Маркъл и съпруга ѝ принц Хари: „Да си млад родител е много уморително. Предполагам, че сами го знаете. Но в присъствието на малко дете в къщата има нещо абсолютно вълшебно. Времето се разширява и свива, всеки момент съдържа минибезкрайност. Радвам се, че ти и Хари имате всичко това, Меган. Насладете се!“

Херцогинята на Съсекс роди Арчи – първородния ѝ син с принц Хари преди броени месеци - през май.

Мишел е омъжена за Барак Обама от 1992 г., който беше президент на Съединените щати от 2009 до 2017 г. Двойката има две пораснали момичета: 21-годишната Малия и 18-годишната Саша, родени след инвитро процедури. Миналата есен тя издаде книга, в която разказва откровено за преживения преди повече от 2 десетилетия аборт и проблемите със зачеването.

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа