Том Ханкс пребори коронавируса

Разказа за състоянието си в инстаграм

24 март 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Преди около две седмици стана ясно, че Том Ханкс и съпруга му Рита Уилсън са заразени с коронавирус. Холивудската двойка бе приета в лечебно заведение в щата Куинсленд в Австралия на 12 март. След изписването им от болницата, те бяха поставени под карантина, но никакви подробности така и не станаха ясни.
Всички почитатели на актьора бяха тревожни, тъй като той е в рисковата група: над 60 години е и страда от диабет тип 2.

Ето че самият Ханкс разказа за себе си в Instagram.

„Привет, народе! След първите симптоми миналата седмица, ние се чувстваме по-добре. Самоизолацията работи ето така: вие не ходите никъде, не вземате и не получавате от никого нищо. Това е смисълът. Отнема известно време, но ако вие се погрижите за себе си и за другите, и се откажете от някои неща, всичко скоро ще приключи“ , написа Ханкс, цитиран от BBC.

В Австралия Ханкс снимаше биографичен филм за Елвис Пресли. В него той влиза в ролята на мениджъра на краля на рокендрола, полковник Том Паркър.
След като се установи, че Ханкс е с коронавирус, проектът за неизвестно време беше замразен, а неговият режисьор Баз Лурман също бе поставен под домашна карантина заедно с цялото си семейство.
Няколко дни след като Ханкс съобщи, че е заразен с коронавирус журналисти се свързаха със сестра му му Сандра, която живее в Италия.
„Чух се с брат ми. Той не каза, че е особено добре, но не каза и, че е зле. Дали съм в шок? Не. Той е актьор, я не бог. Медицинското обслужване в Австралия е на много добро ниво,“ каза тя.
Известно е, че в Австралия има регистрирани 1098 случая, от които 468 в Нов Южен Уелс, 229 във Виктория, 90- в Западна Австралия, 67 – в Южна Австралия. Има и 7 починали.
Преди 5 дни там бе обявено извънредно положение. А от днес в страната са затворени  всички ресторанти, кина, спортни и религиозни учреждения.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа