Вижте как греят „47 усмивки“

Новите родители препоръчват изложба на Сдружение родители на деца с Даун

24 октомври 2016 г.

Снимка: Авторът

47 усмивки озаряват градинката пред Народния театър „Иван Вазов“. Фотоизложбата показва естествения образ и красота на деца със синдрома на Даун.
Проектът се „ражда“ миналата година, а инициативата е на Сдружението на родители на деца с Даун, които искат да дадат едно ново, лъчезарно познание за болестта. И за втора година това се случва през октомври – международния месец, посвенен на синдрома на Даун.

Снимка: Авторът

Тези деца имат 47 хромозоми. С една повече от стандартния пакет. Оттук идва и изборът на числото 47, дало име на изложбата.
В проекта се включват 47 професионални фотографи и любители от цялата страна с 350 снимки. Част от най-добрите са показани в изложбата, която може да разгледате до края на месеца. 
Фотоизложбата е наречена „47 усмивки“ и защото усмивката е запазен знак на тези деца. Всички, които познават, работят, живеят или се грижат деца с Даун, знаят това. Ние обаче – не.

„Чрез фотосите искаме да покажем непознатия за обществото образ на деца, младежи и възрастни хора със синдрома на Даун. Наричат ги още „слънчеви“, казва Антоанета Маркова, една от фотографките.

Вижте изложбата и ще разберете защо.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа