Изгониха майка от Бизнес парка - децата рисували с тебешир

Разказ от първо лице на журналистката Бела Чолакова

Снимка: авторката

"Днес официално ме изгониха от Бизнес парка. Досега не ми се е случвало никога през живота ми да ме гонят откъдето и да било. Но явно за всичко си има първи път. И то не че нещо съм се държала неприлично, а защото децата нарисували рисунка с тебешир на алеята..."

Това споделя журналистката Бела Чолакова в профила си във фейсбук за случката, която се е разиграла, докато тя е била с детето си в Бизнеспарка вчера. 

Ето нейния разказ:

"Дойде една жена и вдигна шум до небето кой я бил нарисувал и как това на нищо не приличало, все едно пожар бяха запалили. Аз, нали не си мълча, ѝ отговорих, че не сме знаели, че не може да се рисува, и като е забранено, да сложат табела.

Тя повика още двама охранители, явно за една детска рисунка с тебешири има нужда от подкрепление. И единият от тях, все едно нещо лошо правех, директно ми каза да напусна Бизнес парка. Било частна собственост и можело да забраняват достъпа на определи лица.

Явно една майка, която си седи кротко на пейката и до нея има рисунка, е достатъчно опасен субект и трябва да бъде изгонена. Толкова тъпо се почувствах и накрая наистина си тръгнах, и то разплакана.

Онзи ден един питбул се разхождаше без каишка в парка и изплаши децата, но тогава охрана не се появи… но за детската рисунка дойдоха трима. А най-лошото е, че с такива хора дори не може да се говори. Държат се все едно са всесилни и те третират като някакъв престъпник. Толкова ужасно не съм се чувствала не знам откога. И то заради едно нищо."

Само Бела е говорила с управата на парка, затова са изгонили тъкмо нея. 

Тя е изпратила официално запитване до управата на Бизнес парка, за да узнае какви са правата и задълженията на посетителите му.

* Почти денонощие по-късно Чолакова получава извинение от охраната по телефон. "Но нямам официално писмо от управата за реалните права или ограничения", добавя тя.

Коментари
Последни видеа