Раздялата или защо жените си тръгват от мъжете

10 съвсем истински причини

Снимка: Guliver / iStock

Психолози уточниха 10-те основни причини, поради които жените се разделят (развеждат) с мъжете си. Любопитно е, че изневярата съвсем не е на първо място.
Социолози от Великобритания попитаха повече от 43 000 жени с цел да разберат какви причини преди всичко подтикват представителите на нежния пол да вземат подобно решение.

По-рано изследователите изясниха, че разводът се явява за жените по-значително в емоционален план събитие, отколкото за мъжете. С други думи, дамите доста по-обмислено пристъпват към решението за прекратяване на семейния живот.

Допитването показва, че изневярата на партньор заема второ място в рейтинга на 10-те основни причини, а на първо (което е доста логично) – различните цели в живота.
Третата причина е безкрайните спорове между съпрузите, които могат да превърнат живота в ад.
Недостатъчният сексуален живот се намества на четвъртото място и явно играе голяма роля при вземането на решение от страна на дамата за развод.

На пето място е психично нездрав мъж, т.е. такъв, който има определени проблеми с психиката си, които правят невъзможно съвместното съжителство. Едва на шесто място се класира неподобаващото поведение на мъжа или постъпки, които на жената изглеждат странни. Не става дума за физическо или емоционално насилие, което заема осмо място, а за странни приумици, от рода на това мъжът да даде всичките семейни спестявания за мотоциклет.

На седмо място идва скуката, тъй като именно отсъствието на каквито и да било емоции и интереси към съвместния живот също могат да станат причина за разпада му.
Девето място в списъка заемат различните битови проблеми. Например всекидневие, в което мъжът не желае да участва в нищо вкъщи и всичко е на гърба на жената. С времето това просто писва.
И едва десето място заемат проблемите с парите, а много мъже си мислят, че дамите се нуждаят преди всичко от материално обезпечение.

Текст: woman.rambler.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа