Ръцете горе - срещу телесното наказание над деца!

Нова кампания на Институт за социални дейности и практики

Илюстрация: Shutterstock

Кампанията е част от проекта „Ръцете горе: насърчаване на ефективното премахване на телесното наказание над деца (HandsUp - Promoting The Effective Elimination of Corporal Punishment Against Children)”, финансиран от Европейската комисия в партньорство с водещи организации от Португалия, Испания, Германия и Гърция.

Ето какво се казва в прес съобщението на Института:
В България телесното наказание все още е социално приемливо. Вярваме, че е време за промяна и обществената информираност може да провокира обществена нетърпимост към насилието над деца.
Кампанията има за цел да повиши информираността в обществото за нуждата от елиминиране на телесното наказание над деца и да насърчи приемането на практиките на позитивната дисциплина сред родители и настойници.
Кампанията има два основни акцента: 
- разясняване на последствия от телесното в дългосрочен план;
- даване на информация и идеи за позитивната дисциплина;

Потърсете допълнителна информация:
- На страницата на проекта на сайта на Институт за социални дейности и практики може да се запознаете с дейностите по проекта и да се включите в някои от тях http://bit.ly/2NILV7d

- На фейсбук страницата на кампанията в продължение на месец ще излизат актуални материали за вредата от телесното наказание и идеи за позитивно родителство https://www.facebook.com/handsup.bg/

- На мобилното приложение на #handsupchildren. Може да го изтеглите на телефона си на български език. Ще откриете кратък тест за проверка на родителския стил, допълнителна информация по често задавани въпроси за възпитанието на децата, препоръки и идеи  http://www.handsupchildren.org/en/new?id=36.

- Всеки, който има актуален възпитателен проблем с детето си, може да зададе въпрос в специално създаден онлайн Форум за родители и да получи съвет от квалифициран специалист http://handsup.boards.net/board/6/

Институт за социални дейности и практики е неправителствена организация с дългогодишен опит, който включва директна работа по превенция на насилието над деца, набиране на данни за ситуацията на деца, жертви на насилие, провеждане на самостоятелни проучвания, обучения и дейности за превенция на насилието над деца.

                  

Коментари
Последни видеа