Ръсел Кроу: Винаги съм бил истински с децата си

Носителят на „Оскар“ е забранил на синовете си да търсят името му в Google

Снимка: Guliver/Getty

Щастливо разделен баща на двама тейнейджъри, Ръсел Кроу е категоричен: той не бе искал да бъде идеализиран като родител. В семействата, в които това се случва, децата губят почва под краката си, откривайки простосмъртния образ на майка си и баща си. А когато родителят ти е носител на „Оскар“ и един от най-обичаните актьори в Холивуд, жълтата преса ще се грижи периодично да хвърля кал, за да изпъкват несъвършенствата ти.
Звездата от „Красив ум“ и хитовия сериал „Най-силният глас в стаята“ открива ироничен позитив в това, въпреки че е забранил на синовете си да проучват името му в Google.

Споделяме с вас някои основни възгледи за бащинството от интервюто на 56-годишния новозеландец за The Talk.

За образа му в медиите и клюките

Хиляди пъти е трябвало да им обяснявам какво ли не. Но по някакъв странен и смешен начин това може да се окаже и полезно. С моите деца аз винаги съм се старал да бъда колкото е възможно по-истински. Имам свои собствени морални стандарти. Познавам разликата между правилно и грешно и така се чувствам добре.

За виртуалния свят

Начинът, по който децата използват компютрите, кара дъхът ми да спре. Само като си помисля на какво са изложени умовете и сърцата на тези млади момчета на такава крехка възраст... на неща, за които ние дори не сме подозирали, че съществуват до 20-тата си година. Но те имат достъп до тези неща и това е плашещо.

За цинизма

Цинизмът се прокрадва в тях от все по-млада възраст. И това не е никак здравословно. Когато човек е по-зрял, може да разбере кое да нарече глупост и кое не. Но, когато си толкова млад и цинизмът вече е стигнал до теб, губиш вяра в образованието, в учителите, в хората в униформи, които ти казват какво да правиш. И какво става след това... децата се губят в компютрите си, защото те са единствените, които им дават сигурността и информацията, която искат в живота си. Когато компютърната игра ти е много по-интересна от урока по история, вече се намираш на едно не много добро място.

За насилието от екрана

Имат значение нещата, които ти си представяш и след това прилагаш в живота си. Не съм сигурен, че мрачните аспекти на човешката личност могат да бъдат поучителни за нас... Едно е сигурно: ако образоването на децата ни не е наш приоритет номер едно, значи не се развиваме в правилната посока.

За отговорното обичане

Напълно осъзнавам, че ако има друга жена в живота ми и тя стане част от техния живот, това ще ги побърка. Те са наясно, че с майка им сме разделени, но това не означава, че ще са ок с това аз да водя различни жени вкъщи и да парадирам с това, че не съм женен. Като майки и бащи всички трябва да си даваме сметка за това. Точно както моите родители са били за мен, така и аз се надявам да бъда модел за подражание за децата си.

 

Коментари
Последни видеа