Как да отделяте време и за другите

5 успешни стратегии ще ви помогнат да се справите с този проблем

19 март 2023 г.

Снимка: Shuterstock

Да намерите време за другите, когато имате малки деца, може да се окаже истинско предизвикателство. Но не е невъзможно да се справите с този проблем.

Важното е да откриете точния баланс, за да не страдат семейството или приятелите ви. По този начин нито една от страните няма да остане с усещането, че е пренебрегната или поставена на втори план.

Ето 5 успешни стратегии, които ще ви помогнат да направите това по-лесно.

1. Разберете какво ви краде времето

Това може да е работата, към която сте пристрастени, лошата организация, твърде многото неща за вършене, ненужното прахосване на време. Трябва да откриете кое от тези неща не върви както трябва и буквално ви „изяжда“ деня. Прецизният анализ ще ви разкрие горчивата истина.

Обикновено причината за всичко е в отделянето на прекалено много внимание на нещо или някого, които не ви носят достатъчно удоволствие и радост. Ако преодолеете тази пречка и започнете да отделяте по-малко време на неприятната дейност или човек, ще видите как изведнъж ще ви изскочат достатъчно свободни часове за неща, които са ви далеч по-приятни.

2. Можете да бъдете близки по много начини

Не е задължително да присъствате физически, за да поддържате връзка с приятелите си. Понякога е достатъчно да им отделите минути за мило съобщение или половин час за разговор по телефона. Така отношенията ви няма да страдат и връзката ви няма да се наруши.

3. Свикнете да отказвате

Не става дума да отказвате покани, а дейности, които спокойно могат да почакат. Играчките на детето могат например да бъдат прибрани и след като то заспи, но пък в спечеленото време да се видите набързо или да поговорите по телефона с добра приятелка.

4. Групирайте задачите си

Един от начините да намерите време за другите, а дори и за себе си, е да групирате сходните задачи в един блок. Това ще ви спести около час всеки ден, който може да употребите много по-пълноценно.

5. Съчетавайте умело

Полезна идея да си откраднете време за приятелите е като комбинирате срещата си с тях с друго занимание. Може да поканите най-добрата приятелка на разходката ви в парка с бебешката количка в хубавото време. Или да се срещнете с приятели в заведение с хубав детски кът, където малчуганите могат да си поиграят добре, докато вие си говорите.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа