3 есенни идеи за декорация

Ето как с естествени материали може заедно с децата да направите украса за дома

18 септември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Есенната декорация с материали, събрани по време на съботната и неделната разходка с децата в парка, е истинска класика. И чудесен начин за занимание в дъждовен ден. А най-хубавото е, че на финала ще имате нещо красиво, създадено с любов и фантазия.

Този тип занимавки обаче са и много полезни за децата. От една страна стимулират въображението, от друга – помагат на най-малките да развият различни умения. И не на последно място – сближават и ви превръщат в задружно семейство.

Този път ви предлагаме 3 есенни идеи, които не са сложни за изпълнение, но са със съвършено различна техника. Това определено ще допадне на децата, а и може някоя от тези техники да се окаже непозната за него.

Снимка: Shutterstock

Фигурка (приложно изкуство)

Това ще се хареса много на най-малките, тъй като обемните фигурки за тях са особено атрактивни. А и могат да ги включат в някоя игра.

Със сигурност ще имат нужда от малко помощ, докато сглобяват отделните елементи. А и вероятно ще се наложи вие да подготвите по-сложните.

За тази задача ви трябва една по-голяма шишарка, която да използвате за тяло, разноцветни широки листа – за опашка, и гланцово блокче, от което да изрежете останалите части. От всичко това може да изработите смешен пуяк. Предварително изрежете крака и глава от гланцовото блокче, след което заедно с детето ги залепете към по-тясната страна на шишарката. На финала добавете откъм широката страна събраните на букет листа.

Снимка: Shutterstock

Рисунка (отпечатък)

И този метод е много лесен за по-малките деца. Трябват ви един бял лист от блокче, различни по форма листа (цветът няма значение, но е добре да бъдат по-засъхнали), боички и четка за рисуване.

Покажете на детето как с четката да боядиса едната страна на листото, след което да го прилепи към листа, да изчака 5-10 секунди и внимателно да го отлепи. На белия лист ще остане отпечатък, показващ всички жилки и грапавини на листото.

По този начин може да „нарисува“ гора от различни по форма листа. А по-големите деца да измислят и доста по-сложни композиции. Не пропускайте да поставите картините в рамка, защото са красив спомен, не само украса.

Снимка: Shutterstock

Пейзажи (смесена техника)

И на финала най-сложното, но всъщност далеч не толкова, колкото изглежда. Искат се известни умения, за да бъдат направени тези пейзажи, но те изобщо не са трудни за изпълнение.

Основата е бял или цветен лист хартия, върху която бихте могли заедно да апликирате, нарисувате и залепите най-различни неща. Бреза например може да се направи от бяла хартия, свита на руло и залепена за листа. С флумастер се рисуват клоните и шарките по дънера. А листата са съвсем истински и залепени по клоните.

Къща и дървета детето може да изработи от тънко разточени фитили пластилин. Листата отново са истински и апликирани върху хартията. Изобщо варианти за пейзажи има най-различни, трябва само да се включи въображението.

Соня Димова

 

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.