3 идеи за домашни занимания

Заедно с децата може лесно да изработите страховита есенна декорация

25 октомври 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Ако по една или друга причина се е наложило да останете у дома с децата и вече сте се изчерпали откъм идеи за интересни занимания, предлагаме да не се предавате, а да опитате още нещо.

Какво ще кажете да украсите дома в есенен стил, но страховит. Все пак и Хелоуин наближава, а малчуганите се вълнуват от този маскарад. Така че ви предлагаме заедно да маскирате жилището с 3 лесни и интересни идеи.

Снимка: Shutterstock

Тикви от плат и прежда

Изработват се наистина много лесно и са във възможностите дори на по-малките деца. Трябва само да изрежете кръгове от подходящ по цвят и десен плат, или някой непотребен шал. След това прокарайте по ръба на кръга дебел конец. Задачата на детето е да издърпа внимателно конеца, така че платът/плетивото да се събере като паничка. След това трябва да напълни вътрешността с вата или памук, и да дръпне още веднъж конеца, докато кръгът се затвори и се получи топка от плат. За дръжка на тиквата използвайте по-дебело сухо клонче. Преди да завържете конец, пъхнете клончето в отвора и оставете част от него да стърчи нагоре. След това прокарайте конеца отдолу и отгоре на топката в четирите посока (като кръст), за да се получи оформянето на тиквата. Това е всичко.

Снимка: Shutterstock

Дух в буркан

За Хелоуин може да направите и тематична украса с духове. Трябват ви само няколко квадратни парчета тензух, върху които детето да нарисува очи и уста. След това ги пъхнете заедно в празни буркани на винт, на дъното на които сте поставили някаква основа: изкуствена слама, царевични зърна или каквото ви хрумне. Затворете капачката и подредете вашите духчета на перваза на прозореца. Може да добавите декоративна тиква, паяче или каквото друго интересно имате.

Снимка: Shutterstock

Забавни кутийковци

Украса може да изработите и от празни картонени кутийки. Това занимание е много полезно и за фината моторика, тъй като тренира точно тези умения. Задачата на детето е да обвие с хартия кутийките, след което да залепи отпред предварително изрязани от хартия: очи, нос, мустаци, зъби, а отстрани: уши или крила. По този начин може да изработи усмихната тиква, черен котарак, прилеп и какво ли още не.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа