Да украсим Великден с децата

Предлагаме ви няколко интересни и красиви занимания, които могат да се превърнат в прекрасна декорация за празника

Снимка: Shutterstock

Децата със сигурност ще искат да ви помагат в боядисването на яйцата и украсата им след това.

Но ето още няколко интересни за тях занимания, които са също така и полезни, тъй като развиват творческото въображение и фината моторика, а след това може да използвате и като красива украса на дома за празника.

Снимка: Shutterstock

Гирлянд от яйца

Не истински разбира се, а нарисувани. С тази задача могат да се справят и най-малките. Трябва само да изрежете (а ако са по-големи и сами могат да го направят) по-големички яйца от бели рисувателни листове.

След това нека ги оцветят с боички или флумастери по техен избор, така че да заприличат на боядисаните яйца, които сте подготвили за празника. На финала закачете хартиените яйца на дълга връв или панделка, и с тях украсете дома.

Снимка: Shutterstock

Забавни зайчета

За тях са ви нужни дървени плоски клечки – като тези за сладолед на клечка. Децата трябва да ги боядисат в различни цветове – по 6 клечки за всеки цвят. След това им помогнете внимателно да слепят 5 една до друга и шестата да бъде напречно, там където ще е шапката на зайчето.

Остава да добавят хартиени детайли – уши, мустаци, очи, и зайчето е готово. С него може да украсите както празничната маса, така и шкафовете в дома.

Снимка: Shutterstock

Изненади за гостите

Малко по-сложна задача, която обаче е чудесна за малчуганите на възраст около 5 години. Независимо дали на празника около масата ще седнете само вие или ще имате гости, може да подготвите по една такава мила изненада, която да поставите до чинията на всеки.

От разноцветни по-твърди хартии се изрязват яйца. Половината се отрязват зигзагообразно по средата. След това се залепват по двойки – едно цяло и една половинка, но така че да се получи джобче.

В джобчето ще влезе изработено от хартия пиленце или зайче. А горната половинка на яйцето може да се декорира с хартиени цветя.

Снимка: Shutterstock

Пръстенчета за салфетките

Още една идея, която може да украси и да послужи дори практично на празничната маса в утрешния ден.

Пръстенчетата се изработват много лесно. Те всъщност представляват хартиена лента, завита и залепена под формата на по-широк пръстен. Върху нея се залепва изрязано от същия цвят хартия зайче.

Нека бъдат в различни нюанси, за да стоят по-красиво върху масата.

Снимка: Shutterstock

Още малко зайчета

Тези зайчета може да се изработят от празните ролки от тоалетната хартия. Нека децата ги облепят с гланцова хартия в по-нежни и пастелни нюанси.

От същата хартия могат да изрежат ушите и малки цветя, които да залепят като венчета на „главите“ на зайчетата. На финала трябва само да им нарисуват очи, мустаци и разбира се, две зъбчета.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа