Как да разберете дали детето ви е готово за гърнето

Израстването може да се окаже труден и много уморителен процес

30 август 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Една от символичните стъпки на самостоятелност е раздялата с памперса и преминаването на гърне. Но как да разпознаете дали бебето е готово?

Да се ​​отърве от памперса, особено през лятото, е мечта на почти всеки родител с малко дете. Истината обаче е, че няма точна възраст, за да се случи това. Има момент, когато детето е готово и трябва просто да го разпознаете и уловите. Как да се случи това?

На първо място

Трябва да обърнете внимание на физическите признаци: то трябва да има редовни, меки и оформени изпражнения в относително предвидими часове и без нощни „изненади“. Освен това периодите на сухи пелени е важно да са от поне няколко часа и също така сутрин да се събужда със сух памперс. Това показва, че мускулите на пикочния мехур са достатъчно развити, за да задържат и съхраняват урината.

Друг важен детайл

Детето започва да показва интерес към изпозването на тоалетна, защото всеки път ви придружава до банята и опитва да имитира онова, което правите. Това показва необходимост и желание да стане независимо и прави преходът по-лесен и естествен.

Какво трябва да умее детето

За да не среща затруднения при използването на гърне, то трябва да може да смъква панталоните си (може би с малко помощ), да казва кога има нужда и да може да задържи процеса, докато стигне до гърнето.

Всичко това то трябва вече да умее да прави до навършването на 3 години. Но трябва да се случи по приятен и естествен път, а не насила. Дайте му време да свикне и се адаптира към гърнето, като в началото може да не бързате да махате нощния памперс, за да се чувства по-спокойно.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа