Как да отличите дрехите на детето от тези на останалите

Ето няколко полезни идеи, които ще му помогнат да не ги губи в градината или училище

10 септември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Детето тръгва на детска градина или училище. В детската градина има следобеден сън, когато всички събличат своите дрехи, след което отново ги обличат. В училище може да има изискване за специално облекло за часовете по физическо възпитание. А връхните дрехи, когато застуди, обикновено висят на една от стените, една върху друга.

Какво обаче се случва, когато две или повече деца по случайност имат еднакви дрехи? Объркват ги, разбира се. Но дори и да не са еднакви, при малките деца, особено в училище, е напълно възможно дрехата да се забрави някъде или да се изгуби.

Предлагаме ви няколко идеи, които лесно и бързо може да осъществите, за да разпознава детето своята дреха винаги.

- Напишете името на детето. А дали ще бъде с маркер, избродирано или върху стикерче от плат, това вие решавате. Важно е да бъде в цвят, който детето лесно разпознава и на място, което то няма да има проблем да открие. И задължително трябва да му го покажете. Ако е много малко, то може би все още не умее да чете, но пък ще знае къде е написано името му и как изглежда надписът. Така лесно ще намери дрехата си.

- С любим анимационен герой. Може да залепите стикер с любимия анимационен герой на детето на видно място върху дрехата. Или пък да го изработите от разноцветни парченца плат на принципа на апликациите.

- Заменете копчетата и декорациите. Ако дрехата има такива, може просто да ги смените с друг цвят, който да отличава дрехата на детето от тези на другите. Колкото по-ярки са, толкова по-лесно ще стане разпознаването.

- Поставете цветно петно. Без значение дали то има някаква форма, представлява изображение на нещо познато или е просто най-обикновено петно, важното е да бъде ярко, контрастиращо на общия тон, а защо не и забавно. Това много ще улесни нещата.

- Вътрешен етикет. Някои дрехи имат такъв, обикновено е отзад, на врата. Там спокойно може да изпишете името на детето с маркер или да нарисувате нещо познато, което да е знак, че дрехата е негова.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа