5 незабравими усещания по време на бременността

Те остават завинаги в паметта ви и помните подробности за тях и след много години

08 август 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Бременността, очакването на раждането, промените на тялото ви и на бебето, което расте във вас… Всичко това прави деветте месеца в изключително вълнуващо преживяване. Дори неприятните усещания в началото – като повръщане или гадене, остават на заден план пред някои специални моменти. Има 5 незабравими усещания, които обаче ще запомните за цял живот и то в подробности, които ще изникват в паметта ви в детайли, дори да са минали много години.

Първият ултразвук

Когато видите детето си на ултразвук за първи път, емоцията, която ви връхлита, е толкова силна, че нищо чудно да заплачете. В края на краищата това е и първата „снимка“ на вашето бебе. Виждайки го, осъзнавате, че това, което расте в корема ви е човече. Тестовете за бременност честно казано, се забравят и нямат чак такава стойност. Но ултразвукът остава в паметта ви, защото е първото пряко и автентично доказателство, че чудото на живота ви се е случило и расте във вас. Вероятно първото изображение на детето ви ще бъде доста размазано, но емоционалната стойност от тази снимка е огромна.

Разпознаване на пола

Когато лекарят успее да установи, че в корема ви расте момче или момиче, ще ви се иска да подскачате от радост. Особено, ако полът на детето е точно това, което сте искали, емоционалното въздействие е много силно. Но дори и да не е, това пак е радостна новина. А и вече имате и по-ясно изображение на детето, което носите. И започвате да мислите не за То, а за Нея или Него, умувате кои ваши черти ще наследи и кои от партньора ви.

Първото движение

Всяка жена го описва по различен начин: като погалване на пеперудени крила, като разтърсване и дори като електрошок. Каквото и да е, това първо движение на бебето в корема, остава за цял живот в кътчетата на паметта ви. Това е и първият сигнал, който детето ви изпраща. От този момент се отваря канал за комуникация помежду ви, който то ще използва много често.

Когато бебето реагира на стимули

С напредването на бременността ще се забавлявате да привличате вниманието на бебето. Когато леко докоснете корема си, то ще ви отговори с ритниче. Тези движения могат да бъдат много нежни или по-резки, но това е начинът, по който то ви казва: „Чувам те! Тук съм“.

Раждането

Независимо дали е нормално или секцио, това е момент, който ще помните също за цял живот. С всичките му дребни подробности. Поставянето на анестезията, болката, емоциите, излизането на бебето, първия му плач, първото докосване до кожата му, първата целувка. Раждането е кулминацията на деветте месеца и е изключително интензивна като усещане емоция.

По материали от Siamo mamme

Коментари
Последни видеа