Какво да подарите на бременна жена

9 нестандартни идеи, които ще ви улеснят в избора

21 Юли 2021 г.
Какво да подарите на бременна жена

Снимка: Shutterstock

Обмислянето на подарък за бременна жена е нещо наистина специално. То не е просто отиване в близкия магазин и купуване на първото, което сметнете, че би свършило работа.

Подаръкът за бременната роднина, приятелка или колежка е акт на внимание и любов към нея, към бъдещото дете и семейството. Така че наистина трябва да се постараете.

Най-популярните подаръци за бременни обикновено са или практични неща за бебето, от които бъдещата майка би имала нужда след като роди, или различни сувенири, интересни мисли и закачки, носещи късмет.

Какво още бихте могли да добавите, за да зарадвате бременната жена и в същото време подаръкът да остави мил спомен. Предлагаме ви няколко идеи – някои може и да са минавали през мислите ви, а други биха ви се сторили твърде нестандартни. Според италиански експерти обаче, всички те са много подходящи за бъдещата майка.

Снимка: Shutterstock

1. Дрешка на късмета (или щастието)

Нарича се така, защото ще стане част от облеклото на бебето при неговото изписване. Не избирайте обаче връхна дрешка, защото най-вероятно майката вече е направила своите планове. Става дума за нещо дребно, което тя да добави към своя комплект – например чорапки или боди. А за да бъде на късмета или щастието, придружете подаръка с подобаващо послание, което би се превърнало в своеобразно наричане за сполука.

2. Дневник на бременността

Не на бебето, каквито обикновено се подаряват, а на пътя до раждането му. В него бременната ви приятелка ще отбелязва всички интересни подробности за очакването и предстоящото раждане, ще добавя и снимки, ще записва своите мисли в даден момент, очакванията си, мечтите за малкото човече. Би било интересно след години да го разгърне и си припомни отново деветте месеца.

3. Релаксираща музика

Това може да се приеме и като закачка към бъдещите безсънни нощи, които очакват младото семейство. Но когато бебето се роди, майката и таткото ще оценят подобаващо вашия подарък. Има различни музикални компилации, които носят отпускане и релакс, подходящи както за родителите, така и за приспиване на бебето.

4. Чанта за болницата

Тя може да бъде много арт, така че бременната да я използва и след раждането. На този етап надали е помислила точно за такава чанта, така че със сигурност ще я изненадате приятно. А и ще я улесните също така.

5. Козметичен комплект

Ако бременната ви е наистина много близка, може да подарите козметичен комплект срещу стрии – това показва загриженост. А ако не сте твърде близки, може да заложите на нещо по-неангажиращо, но също много полезно – продукти за релаксиращи масажи. В определен момент тя със сигурност ще има нужда от отпускане, а това е нещо, което би свършило работа точно за такива цели.

6. Книга за бременността и родителството

Класически подарък, която почти всяка жена би оценила. Да, в интернет има достатъчно информация, но книгата е нещо, което една бъдеща майка би се радвала да получи.

Снимка: Shutterstock

7. Писмо в бутилка

Дали ще бъде в бутилка или някаква капсула, няма чак такова значение. Идеята е не вие да напишете писмото, а родителите на бебето. В него те могат да напишат своите пожелания и очаквания към него, след което да му го предадат, когато навърши пълнолетие. Ще бъде един наистина чудесен подарък, носещ много спомени и емоции.

8. Възглавница за бременни

Ето това е вече наистина полезен подарък за бременни жени. В началото вашата близка бъдеща майка надали се замисля за евентуалното безсъние, което може да я споходи в последния триместър. Така че възглавницата, улесняваща съня, е нещо изключително практично и полезно.

9. Ангелско бижу

Трябва обаче бременната да ви е изключително близка, за да сте сигурни, че няма да я притесните с такъв подарък и ще оцени посланието, което той носи. Не е задължително ангелското бижу да бъде от благороден метал, но трябва да носи съответните символи, свързвани със закрила и късмет. Ако сте достатъчно сръчни, може и сами да го изработите. Тогава е още по-ценно.

По материали от DonnaD

Да поговорим

5 полезни подаръка за бебето

Да поговорим

5 неща, които не трябва да казвате на една бременна

Да поговорим

5 неща, които бихте променили, ако сте отново бременна

Още от Да поговорим

Не е трудно да научите детето да оправя само леглото си.

Снимка: Shutterstock

Как да научите детето си само да си оправя леглото

Бебе, което се опитва да гука. Снимка: Getty

 

Как бебето овладява речта

Целувките са ползни за здравето – доказано!

Снимка: Shutterstock

Стройни и психически здрави благодарение на целувките: 10 интересни факта

Колкото по-топло се държите с другите, толкова по-добре.

Снимка: Shutterstock

По-приветливи, по-влиятелни

Изборът на материали за рисуване е също важен за децата.

Снимка: Shutterstock

С какво е най-добре да рисуват децата

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

Не е трудно да научите детето да оправя само леглото си.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

Не е трудно да научите детето да оправя само леглото си.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Как да научите детето си само да си оправя леглото

Създаването на подобни навици трябва да започне възможно най-рано

Бебе, което се опитва да гука. Снимка: Getty

 

Мнение на специалиста

Как бебето овладява речта

Какви звуци трябва да може да произнася на 6, 8, 12 месеца и по-късно