11 страхотни начина да преодолеете неуспехите

И какви са техните положителни страни

26 септември 2017 г.

Илюстрация: Shutterstock

Неуспехът е винаги неприятен, но можем да изберем дали да се разстройваме или да се възползваме от него. Ето 11 положителни страни на неуспеха, представени от Bright Side. Можете да ги обърнете в своя полза.

Неуспехът развива чувство за хумор
Ако не сте естествено склонни да приемате неуспехите с чувство за хумор, опитайте да изместите гледната точка. Представете си, че се виждате през очите на муха, която пълзи по стената.

Неуспехът помага да приемеш себе си
Често се преструваме, че сме нещо, което не сме, за да впечатлим някого, а това може да е много стресиращо. Отпуснете се. Медитирайте – с времето медитацията ще ви помогне да по-лесно да приемате нещата такива, каквито са.

Неуспехът събира приятелите
Съберете се с хора, които стимулират ума ви. Прекарвайте време с близки и приятели, които ви зареждат с щастие и енергия.

Неуспехът тренира ума
Подходете към проблема като към интересна задача. Заместете отрицателните мисли с такива, които са ориентирани към действие. Променете "Не се разбирам с него" в "Как мога да подходя към него?". Променете "Нищо не може да се направи" в "Какво решение не съм опитал/а?"

Останалото четете на Обекти.бг.

Коментари
Последни видеа