2 полезни съвета за рожден ден по време на пандемия

Вижте как по оригинален начин може да изненадате децата, дори при необичайни условия

12 март 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Да организираш рожден ден, когато условията те ограничават, никак не е лесно.

А по време на пандемия, когато и събирането на повече деца на едно място е нежелателно, това вече се превръща в задача с много неизвестни.

Едно е ясно – не бива да разочаровате детето и да го оставите без празненство, и второ – трябва някак да се съобразите с условията.

Ето два полезни съвета, които ще ви помогнат да направите този ден наистина незабравим.

Изберете място на открито

Ако условията го позволяват, не се колебайте да организирате празника на открито. И да не е съвършено топло, децата няма да го усетят така, както биха реагирали възрастните.

В този случай е важно да изберете пространство, което да е сравнително затворено – например детска площадка, обградена с храсти или ограда. Така ще сте спокойни, че няма опасност някое от децата да се отдели и попадне на опасно място.

От гледна точка на безопасност и ако родителите ще ви поверят децата си за час-два или колкото е рождения ден, много по-добре е да няма люлки, катерушки и пързалки. Така няма да се притеснявате, че може да се случи нещо непредвидено.

Има и още нещо. Когато на избраното място има твърде много разсейващи фактори – като люлки, децата ще се разпръснат и рожденикът няма да усети празника.

Задължително украсете мястото предварително с много и разноцветни балони с хелий – те винаги радват децата.

Шарената покривка, чаши и чинийки за еднократна употреба с любими герои е също задължителна част.

Осигурете активни игри

Преди да организирате рождения ден, потърсете различни варианти за активни, но задължително безопасни игри, които могат да се играят на открито.

Трябва да сте добре подготвени с повече от 10 идеи, защото децата ще искат още и още. А не желаете да ги разочаровате, нали?

Просто трябва да се вживеете в ролята не само на родител, а и на аниматор, а те винаги имат готовност.

И като казахме готовност, трябва да сте подсигурени и срещу непредвидени ситуации: одраскана ръка, обелено коляно, нацапана рокля… Тоест все неща, които са силно драматични и водят до плач. А на рожден ден не бива да се плаче. Така че предвидете материали и за такава спешна помощ.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.