3 идеи за снежни игри с децата

Освен снежен човек, ето какво още може да правите с малчуганите и да се забавлявате заедно

20 декември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Дългоочакваният сняг е най-после навалял, предстои да вали или пък планината е на една ръка разстояние от вас, където гарантирано сняг има. Чудесно! Преди Коледа може да отделите един или половин ден за снежни игри – действа много отпускащо, гарантираме.

Освен задължителните шейни, замеряне със снежни топки и правене на снежен човек, ви предлагаме още 3 идеи, които да осъществите заедно с децата, когато най-после завали сняг.

Ангели в снега

Децата ги обожават. А когато са добре облечени, няма опасност да се намокрят.

Това, което ви предлагаме е да се включите и вие в тази игра, и заедно да направите семейство ангели. Може да опитате да експериментирате с движенията на ръцете и краката, за да получите по-интересен отпечатък на снега. Или да украсите с клонки и камъчета готовите ангели, за да добият съвсем истински вид.

Снежно иглу

Ако има по-голяма пряспа сняг, не се колебайте внимателно да издълбаете в нея хралупа, която да превърнете в снежно иглу. Децата обичат да играят в къщички, а снежните със сигурност ще им доставят огромна радост.

Може да опитате и заедно да си изградите иглу. Тогава радостта ще е още по-голяма, тъй като сами ще сте направили къщичката.

Вместо пясъчник

Снегът е чудесна алтернатива на пясъка и от него също могат да се правят най-различни фигурки. Ако нямате възможност да отидете на разходка в планината или снегът в близкия парк или детска градинка не е достатъчен за други забавления, извадете плажните кофички, лопатки, камиончета и каквото имате, и предложете на децата да си направят замък или нещо друго, но от сняг. Тази игра развива и фантазията им, така че от нея има още една полза, освен добре прекараното време на открито.

Коментари
Последни видеа