3 работещи трика, които улесняват майките, докато детето е съвсем малко

Ето няколко хитрости, с които може да си спестите някои неприятни моменти

23 януари 2023 г.

Снимка: Shutterstock

Веднъж минали през раждането и отглеждането на дете, майките са способни да се справят с почти всичко. И освен това знаят (най-често от личен опит) безброй хитри начини за постигане на дадено нещо, дори когато то изглежда непостижимо на пръв поглед.

Ето 3 от най-успешните и най-важното – работещи, трикове на майките, които ще ви улеснят, ако имате малко дете.

1. Превърнете се в крадец на храна

Ако малкото дете не иска да яде и бута с отвращение паничката, не опитвайте да го увещавате – излишно е. Просто вземете една вилица или лъжица и пред очите му започнете да си открадвате по хапка от храната му. Но по-артистично, за да не останете незабелязани.

Неговата храна! В момента, в който потретите, малчуганът възмутено ще си дръпне паничката обратно. И ще си хапне всичко доста бързо.

2. Използвайте шампоан... без сълзи

Децата обичат водата, но мразят шампоана, който им дразни очите. Има обаче решение и на този проблем. Но трябва да се включи и таткото в упражнението.

След като вкарате детето в корито или под душа (никога не използвайте директна струя, най-добре е с ръчен душ, за да направлявате водата), помолете таткото да го разсейва с някоя играчка. Но така, че тя да е нависоко, за да може то да гледа нагоре. По този начин косата пада назад и водата се стича към тила, а не към лицето.

3. Заедно пребройте стъпките

Има деца, които не обичат да вървят навън. Предпочитат да са в бебешката количка или някой да ги носи на ръце или конче. Понякога може и така, но детето има нужда от движение, за да изразходва енергията си.

За да го стимулирате да върви, може да приложите следната хитрост – предложете му да броите крачките – до дървото отсреща, до светофара, до близката градинка. Освен, че това ще превърне разходката в игра, неусетно то ще се научи и да брои. За по-интересно може да пробвате да броите и на друг език.

По материали от Bambinopoli

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.