3 занимания на открито, които може да правите заедно

Те носят двойна полза – укрепват връзката ви с децата и помагат да преборите стреса от ежедневието

16 април 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Кой казва, че само децата имат нужда от игри и занимания навън? Понякога и възрастните изпитват необходимост да разпуснат от натовареното ежедневие. Доказано е, че като играете заедно с малчуганите, вие създавате по-силна връзка с тях и в същото време се отърсвате от натрупания стрес.

И най-добрият начин да направите това, е като се присъедините към игрите на детето. Но изберете такива занимания, подходящи за открито пространство, защото времето вече позволява това, а и разходката става по-интересна.

Какво обаче може да играете заедно навън?

Бадмингтон

Или иначе казано – познатият ни федербал от детството. За по-малките деца ще бъде трудно в началото да улучат перцето, но постепенно ще се научат и ще станат по-прецизни.

Освен забавна, тази игра им помага да се концентрират, да следят и преценяват движението на обекта, да измислят стратегии и да се движат постоянно.

Колела

Ето това е нещо, което нито едно дете няма да откаже (освен в случаите, когато все още не умее да кара колело).

За да е още по-полезно обаче, може да натоварите велосипедите в колата и да излезете извън града, където ще съчетаете карането им по някой спокоен селски път, завършвайки с приятен пикник и похапване сред природата.

Карането на колело е много добро физическо занимание, което работи чудесно за краката и равновесието.

Фрисби

То носи радост и голяма веселба. Особено, ако в схемата включите и кучето, но пък тогава почти е гарантирано в играта да има постоянен победител.

Хвърлянето на цветния диск във въздуха може да се комбинира също с пикник, тъй като рано или късно всички герои ще се уморят и ще искат да похапнат и си починат на тревичката.

Тази игра е определено много разпускаща и разтоварваща, освен това не изисква някаква специална подготовка.

И един важен съвет!

Което и от трите занимания да изберете, използвайте спрейове срещу кърлежи, тъй като в зелената трева може да попаднете на такива. И след като се приберете, добре огледайте кожата за наличието на евентуален нашественик.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа