4 идеи за пролетната ваканция

Ето какво по-различно може да правите с децата в почивните дни

31 март 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Ако сте от родителите на малки ученици, със сигурност вече мислите за пролетната ваканция. Проблемът е, че сега пътуванията и повечето обичайни забавления са трудно осъществими.

В същото време трябва да измислите нещо, с което да занимавате малчуганите, за да не им доскучае в някакъв момент. А не е добре и да се събирате твърде често и с твърде много хора, заради опасността от заразяване.

Какво да правите в такава ситуация? Предлагаме ви 4 по-различни идеи, които със сигурност ще допаднат на децата, а и вие ще може да се възползвате, за да се освежите от работното ежедневие.

1. Разходка по пътека

Не каква да е пътека обаче, а някоя от интересните обозначени горски пътеки, които водят до интересна местност, минават покрай водопади и понякога изненадват с малки или по-сериозни предизвикателство, за да бъде покорена следващата височина.

Подобни местности вече има много около големите градове или на кратко разстояние с кола. По тези пътеки гарантирано няма струпване на хора, сред природата сте и освен това се движите активно.

2. Среща с кончета

Кое дете не обича кончетата? Сега е моментът да го заведете на разходка до някоя от конните бази извън града, където то може да види съвсем отблизо тези красиви животни, да ги погали и дори да ги поязди, ако се предлага такава услуга.

Неслучайно конете се използват и за лечение на деца с някои заболявания – те действат изключително позитивно и успокояващо, така че дори един час общуване с тях, може да се окаже изключително полезен за малчуганите.

3. На гости на фермата

Друг вариант е да запознаете децата с животните, които произвеждат яйца, мляко и други продукти, също отблизо. Нищо чудно малчуганите да са виждали само на картинка крава, патица или козле. За тях ще бъде наистина полезно и любопитно да ги видят, а и да научат как млякото се превръща в сирене.

Има малки ферми, които организират такива турове и дори разрешават на децата да погушкат по-безобидните животинки, което е безценно. А на финала може да си купите и истински домашни продукти, които гарантирано имат различен вкус.

4. Къде спят самолетите

Ясно е, че самолетите излитат от летището. Но има едни по-малки, а така също и хеликоптери, които правят това от не толкова мащабни летища. Някои допускат посещения за разглеждане на летящите „птици“.

Само се поставете на мястото на едно малко момченце, което получи шанс да види от много близо самолет, пък било то и съвсем малък.

А и разходката до тези летища или хангари може да се съчетае и с разглеждане на близките местности и забележителности, което си е направо мини екскурзия.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.